Κλίμα αναμονής επικρατεί στην Θράκη ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Κομοτηνή.

Ανοιχτή επιστολή στον Ερντογάν αποστέλλουν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, με αφορμή την άφιξή του στην Ελλάδα και την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Θράκη.

Στην επιστολή τους οι δύο άνδρες κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη στη Θράκη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, η οποία, όπως αναφέρουν, άφησε “πικρή γεύση” καθώς υπήρξε “διχαστική” και δεν τήρησε τους κανόνες ευγένειας. Υπενθυμίζεται, ότι ο Χακάν Τσαβούσογλου κατήργησε το πρωτόκολλο επισκεπτόμενος τον ψευδομουφτή, ενώ είχε κάνει λόγο για “τουρκική μειονότητα”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μητροπολίτης και ο δήμαρχος καλούν τον Ερντογάν να “διορθώσει” με την επισκεψή του τα λάθη του αντιπροέδρου του αλλά και του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, το οποίο, όπως λένε, “παρεξέκλινε από τα καθήκοντά του”. Την ίδια στιγμή, διαμηνύουν στον Ερντογάν, πως Θρακιώτες χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν σε κανένα “να κλονίσει το ζηλευτό μοντέλο συνύπαρξης”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο News247.gr