Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψή του, διότι είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια και για τη συγκυρία στην οποία γίνεται.

«Θέλω να σας καλωσορίσω ξανά στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό που σας καλωσορίζω για πρώτη φορά ως Πρόεδρο της Τουρκίας. Είναι μία επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας μετά από 65 χρόνια. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δική μου επιθυμία είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να βρίσκονται σε ένα κλίμα συνεννόησης και καλής γειτονίας. Πιστεύω βαθιά στην ελληνοτουρκική φιλία, στη φιλία των λαών μας. Αλλωστε, ως πρωθυπουργός το έχω αποδείξει αυτό», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε, επίσης, ιστορική την επίσκεψη, και παρατήρησε: «Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην περιοχή μας, με εντάσεις και προκλήσεις μεγάλες, όπως η προσφυγική κρίση, η κρίση στη Συρία και η ένταση το τελευταίο διάστημα στις ευρωτουρκικές σχέσεις, πιστεύω ότι η ευθύνη μας είναι να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και το διάλογο, και να βρούμε λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, σε σύνθετες προκλήσεις. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος για τον οποίο ενεθάρρυνα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σας προσκαλέσει. Διότι δεν είναι ιστορική μόνο η επίσκεψη, αλλά και η πρόσκληση που σκοπό έχει να επιδιώξουμε να κτίσουμε “γέφυρες” μεταξύ μας και όχι να υψώσουμε “τείχη”. Και θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com