Πρεμιέρα για την θεατρική ομάδα “Όψις” και τις “Χήρες της Φίοντορ”

Πρεμιέρα έκανε εχτές το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η νέα παραγωγή της; θεατρικής ομάδας “Όψις” , “Οι χήρες της Φίοντορ”

Η παράσταση ήταν sold out  και οι θεατές που γέμισαν το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά, άρτια οργανωμένη, με εξαιρετικά σκηνικά, κουστούμια, μουσική επένδυση και πάνω απ’ όλα εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά της ομάδας “Όψις”

Να πούμε οτι “Οι χήρες της Φίοντορ” είναι ένα έργο σε πρωτότυπο κείμενο του Πάνου Ηλιόπουλου και του Ανδρέα Καρασπήλιου, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πάνος Ηλιόπουλος. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο στις 21:30.

Υπόθεση του Έργου : Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Φίοντορ, μια πόλη που κυβερνάται από τρεις γυναίκες, χήρες των βασιλιάδων που μυστηριωδώς δολοφονήθηκαν. Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία, η Λύρια, η πρώτη βασίλισσα, ζει απομονωμένη σ’ ένα στοιχειωμένο κάστρο, πενθώντας για τον θάνατο του άντρα της. Μόνη της συντροφιά είναι μια ομάδα ιδιόρρυθμων υπηρετών που έχουν αναλάβει την προστασία της. Όταν ο δολοφόνος των βασιλιάδων δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Φίοντορ, η ζωή της Λύρια διαταράσσεται κι όλη η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό, ενώ ένας αρχαίος μύθος ξανά ξυπνά στα έγκατα του βουνού όπου είναι χτισμένο το κάστρο.

Η παράσταση, ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αφηγείται μια αλληγορική ιστορία για τη διάθεση του ανθρώπου να νιώσει πραγματικά ελεύθερος μέσα στην κοινωνία που ζει και να φτάσει πιο κοντά στο όνειρό του να ζήσει ήρεμος και απαλλαγμένος απ’ όσα τον βασανίζουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Σκηνικά – Κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Χορογραφία: Μαρία Λαδά
Φωτισμοί: Πάνος Ηλιόπουλος
Ενορχήστρωση – Παραγωγή – Μίξη: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος
Θεατρική ξιφασκία: Γεώργιος Γεωργάς – Ακαδημία Ιστορικών, Ευρωπαϊκών, Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες»
Επιμέλεια έντυπου και ηλεκτρονικού γραφιστικού υλικού: Design Lab – Φίλιππος Στασινόπουλος
Φωτογραφία αφίσας: Κάλλι Κολόζη
Φωτιστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις: Ksound
Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας
Στο βασικό μουσικό θέμα της παράστασης συμμετέχει φωνητικά η Θαλένα Αβραμέα.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Ελένη Αναγνωστοπούλου, Καλλιρρόη Βίγκου, Κέλλυ Βραχά, Διονύσης Γιαννόπουλος, Ελβίνα Γιαννούλη, Αγγελική Γρίβα, Πάνος Ηλιόπουλος, Θοδωρής Καλογερόπουλος, Δημήτρης Καρακούσης, Κάλλι Κολόζη, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μαρία Λαδά, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτα Ψαρρέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ