“Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” – Απόψε η πρεμιέρα για την νέα παραγωγή της ομάδας “μέθεξη” / #radiopolitismos


Μετά την τελευταία παραγωγή της “Τα Κρανία της Κονεμάρα” η θεατρική ομάδα “μέθεξη” επιστρέφει με ένα επίσης δύσκολο έργο, ένα έργο απαιτήσεων, γνωστό και αγαπημένο στο θεατρόφιλο κοινό, που το έχει κατατάξει στα έργα ρεπερτορίου. Μιλάμε για “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” του Γιουτζήν Ο’ Νηλ, το οποίο κάνει πρεμιέρα απόψε στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 21:15.

Σε αυτό το έργο ο  Ο΄ Νηλ ξαναγράφει το μύθο της Ορέστειας μεταφέροντας τον στην εποχή του. Διατηρεί τη δομή της τριλογίας και χωρίζει το έργο σε τρία μέρη, “Ο γυρισμός”, “Οι κυνηγημένοι” και “Οι στοιχειωμένοι” κατά αντιστοιχία των “Αγαμέμνων”, “Χοηφόροι”, και “Ευμενίδες” της Αισχύλειας τραγωδίας.

Σμιλεύοντας αριστοτεχνικά τούς ρόλους ο νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας δίνει ένα διαφορετικό τέλος από εκείνο του μύθου, αποδίδοντας την ευθύνη περισσότερο στην Ηλέκτρα και όχι στον Ορέστη. Έτσι η Λαβίνια, η δική του Ηλέκτρα, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, που τιμωρείται τελευταία για τις πράξεις της και με τον πιο τραγικό τρόπο.


Οι ήρωες διεκδικώντας την ζωή τους και αναμετρώντας τις δυνάμεις τους, έτσι όπως είναι μπλεγμένοι σε ερωτικά και οικογενειακά τρίγωνα συγκρούονται. Η σύγκρουση της μάνας και της κόρης, η λατρεία της κόρης προς τον πατέρα, η παθολογική αγάπη του γιού στη μάνα και ένας άντρας από το παρελθόν που ξυπνά τον σαρκικό έρωτα και διαταράσσει τις ισορροπίες στις σχέσεις τους οδηγούν την πλοκή σε φόνους και αυτοκτονίες κρατώντας αμείωτο το σασπένς μέχρι το τέλος του έργου. 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης
Παίζουν: Αριστέα Γαζούλη, Μαίρη Κασιδάκη, Πέτρος Κλάδης, Βασίλης Κουμανάκος, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροπούλου, Μανώλης Μουτζούρης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Πέμπτης, και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Ώρα έναρξης κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 9:15 μ.μ. , το Σάββατο και τη Κυριακή 8:15 μ.μ. Τηλέφωνο για κρατήσεις 6975890941.

Εμείς να ευχηθούμε στα παιδιά της “μέθεξης” καλή επιτυχία και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας μαζί τους σε κάποια απο τις παραστάσεις τους

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ