Ολοκλήρωση παραστάσεων εχτές για το “Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος” και την Βιρτζίνια Γούλφ


Ολοκληρώθηκαν εχτές οι παραστάσεις για την θεατρική ομάδα “Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος” και το έργο “Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ”. Μετά από μια πορεία αρκετά επιτυχή, οι συντελεστές μπορούν πλέον να χαλαρώσουν και να επικεντρωθούν στην νέα παραγωγή της ομάδας , γνωρίζοντας οτι κέρδισαν το στοίχημα και με το κοινό της Καλαμάτας, που γέμιζε κάθε μέρα το θέατρο της Φιλαρμονικής και με το ίδιο το κείμενο, καθώς το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ένα έργο ρεπερτορίου με πάρα πολλές απαιτήσεις.

Με την παράσταση αυτή του Κώστα Κατσουλάκη η ομάδα διαφοροποιήθηκε από τις πολυπληθείς παραγωγές με τα “βαριά”, πληθωρικά σκηνικά και το τραγούδι που συχνά βλέπαμε τις προηγούμενες χρονιές κάνοντας μια στροφή σε κάτι πιο ουσιαστικό και βαθύ, με σαφώς πιο αφαιρετική προσέγγιση – μιας και εδώ το κείμενο γεμίζει τη σκηνή από μόνο του – ο σκηνοθέτης έδωσε στο κοινό έναν καθρέφτη του σύγχρονου ανθρώπου.

Δύο ζευγάρια λοιπόν, που εκ πρώτης όψεως φαίνονται διαφορετικά , καθώς λόγω ηλικίας έχουν άλλες καταβολές,  βγάζουν από τη φαρέτρα τα όπλα τους, ξεγυμνώνονται στο κοινό, αποκαλύπτουν τους σκελετούς που κρύβουν στην ντουλάπα τους και κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον.  Η απληστία, το ψέμα, η υποκρισία, το κενό, δε μπορούν να κρυφτούν για πολύ. “Είμαστε ό,τι είμαστε, αλλά είμαστε συνένοχοι. Και μαζί σε αυτό” θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς στο τέλος του έργου. Αποκαλύπτεται λοιπόν η απαίσια πλευρά των ανθρώπων, στυγνή και αληθής, πίσω από ένα ωραίο μακιγιάζ, τίτλους και παιχνίδια εξουσίας, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται.

Οι ερμηνείες δυνατές και από τους 5 ηθοποιούς (στον ένα ρόλο είχαμε διπλή διανομή), επιτρέψτε μου όμως να κλίνω περισσότερο στην εξαιρετική Σοφία Μποτσέα και τον παραστατικό Νίκο Κυριακουλάκο, που ήταν καταπληκτικοί στις ερμηνείες τους, ειδικά στους μονολόγους.

Πολύ καλή και η μουσική επιμέλεια της Μιμίκας Τάσση, που έδενε και αγκάλιαζε τις ερμηνείες των ηθοποιών, καθώς και τα σκηνικά , τα κουστούμια και κυρίως οι φωτισμοί του Κώστα του Κατσουλάκη.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην θεατρική ομάδα “Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος” και καλή επιτυχία στη νέα τους θεατρική παραγωγή σε τελείως άλλο στύλ και ατμόσφαιρα.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε για μια τελευταία φορά τους συντελεστές, οι οποίοι ήταν οι: σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης, μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου, μουσική επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση, σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης, βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Μποτσέα, Νίκος Κυριακουλάκος, Νίκος Καπόπουλος. Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα – Χαρούλα Νίκου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ