Λάκης Λαζόπουλος και Σοφία Φιλιππίδου σε κατάσταση ….. «Α-πε-λπι-σί-το»! στην Καλαμάτα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου / radiopolitismos


Ο Λάκης Λαζόπουλος και η Σοφία Φιλιππίδου  θα είναι μαζί αυτό τον χειμώνα στην Επιθεώρηση Δωματίου «Α-πε-λπι-σί-το», η οποία έρχεται στην πόλη της Καλαμάτας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, ώρες 18:15 και 21:15. 

Πρόκειται για μια επιθεώρηση αφιερωμένη στους νεοτρελαμένους της χώρας, μακριά από τα φανταχτερά και πολύχρωμα κοστούμια άλλων εποχών. Ένα αόρατο σπίτι, όπου μένουν όλοι οι κρυμμένοι και οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα. Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ που φτάνει όμως στα άκρα.

«Σ’ αυτόν τον ρυθμό χορεύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Α-πε-λπι-σί-το». Έτσι πλέον θα χορεύεται και θα τραγουδιέται η των Ελλήνων απελπισία.        Α-πε-λπι-σί-το». 

Δύο σπουδαίοι κωμικοί της γενιάς τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά επι σκηνής στην πιο μοντέρνα επιθεώρηση που γράφτηκε ποτέ. Ο Λάκης Λαζόπουλος, που απ΄ τα πρώτα χρόνια έδωσε νέα πνοή στην επιθεώρηση και καθιέρωσε την μετεπιθεώρηση το 1990 με το «Ήταν ένα μικρό καράβι», γράφει , σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με την  Σοφία Φιλιππίδου, η οποία δίνει μοναδικότητα στην παράσταση αυτή βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα.

Μαζί τους ένας λαμπερός θίασος από νέους ηθοποιούς, τους οποίους επέλεξαν μαζί μετά από ακρόαση. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος – Κλάδη Άννα – Λαδοπούλου – Χριστιάννα – Λάνης Διονύσης – Λέκκα Ιωάννα – Μανδρινός Δημήτρης – Πιτσιλός Βαγγέλης – Σταυρουλάκη Τζίνα – Ταμπακάκης Μιχαήλ.

Τα καινούργια τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος έχει υπογράψει μουσικά τις περισσότερες παραστάσεις του Λάκη Λαζόπουλου.

ΚΕΙΜΕΝΟ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΑΓΔΑ ΚΑΛΟΡΙΤΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ: ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΠΙΤΣΙΛΟΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ : ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

«Α-πε-λπι-σί-το» Σάββατο 2/12 με δύο παραστάσεις, μια στις 18:15 και μια στις 21:15 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας . 

Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ