5η Λευκή Νύχτα || Παστελοποιία Καλαμάτας – Χριστόπουλος || Γεύσεις με σεβασμό στην παράδοση #Enter_Shop


Η προστασία και η ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων συμβάλλει στη διατήρηση της ταυτότητας μιας περιοχής και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Αυτήν την άποψη πρεσβεύει η Επιχείρηση “Χριστόπουλου” όλα τα χρόνια που κινείται στον χώρο του εμπορίου.

Με παράδοση από το 1958 προσφέρει παραδοσιακά προϊόντα,  από αγνά υλικά της ελληνικής φύσης καλύπτοντας τις υψηλές γευστικές και διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών, που δίκαια την έχουν πρώτη στις επιλογές τους.

Στο πιο γραφικό και παραδοσιακό σημείο του Ιστορικού Κέντρου στην πόλη μας, σε ένα σημείο που έχει τον αέρα μιας άλλης εποχής λειτουργεί το κατάστημα Χριστόπουλου. Στον ίδιο χώρο που πριν χρόνια ιδρύθηκε η ποτοποιΐα Κωνσταντίνου Χριστοπούλου. Εκεί παρασκευαζόταν ούζο καλαματιανό, διάφορα ηδύποτα και η παραδοσιακή ρακή Καλαμάτας.

 

 

 

Αργότερα στην γκάμα των προϊόντων  μπήκε και το διάσημο παστέλι του. Παστέλι στον ταβλά, που φτιαχνόταν ζεστό κάθε μέρα, μαλακό, μόνο με σουσάμι και μέλι από τη Μάνη, που κοβόταν και πουλιόταν με το κομμάτι.

 

Για περισσότερα από 50 χρόνια, δίνουμε ραντεβού με τις «Μεσσηνιακές Γεύσεις» που φέρουν την υπογραφή «Χριστόπουλος», ένα κατάστημα που από το 1958 περνάει από τον πατέρα στο γιο με την παράδοση να εμπλουτίζεται, με τον Φίλιππο Χριστόπουλο να συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και πείρα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με τέλειες συνθήκες υγιεινής.

Εδώ θα βρείτε χειροποίητες δίπλες, λαλάγγια, λαδένια κουλουράκια που μοσχοβολούν πορτοκάλι, τσίπουρο, ρακή, χυλοπίτες από τη Μάνη, μέλι από τον Ταϋγετο, ελαιόλαδο, ζουμερά ξερά σύκα και ωραιότατα σταρένια παξιμάδια, αλλά και το κλασικό, σκληρό, συσκευασμένο παστέλι με σουσάμι ή με ξηρούς καρπούς.

  

Το κατάστημα μας βρίσκεται στην πλατεία 23ης Μαρτίου,Υπαπαντής 1 Καλαμάτα

Τηλέφωνο επικοινωνίας .2721022209

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε στο pastelichristopoulos@gmail.com και στην επίσημη σελίδα της επιχείρησης http://pastelopoiia.christopoulos  

Για την 5 Λευκή Νύχτα η Παστελοποία Χριστόπουλος υπόσχεται στους επισκέπτες της μεγάλες προσφορές σε όλα της τα προϊόντα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ