Ο “Κύκλος της άνοιξης” από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Ο Κύκλος της άνοιξης είναι μια ακόμη προσπάθεια του Συλλόγου Αποφοίτων για ένα «άνοιγμα στην κοινωνία», με σημαντικές συνεργασίες όπως με την Μουσικό Β. Βασιλειάδη – καθηγήτρια φλάουτου , τον Κωνσταντίνο Σιάχο, Διευθυντή της Σχολής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Της Υπαπαντής, καθώς και με τον Μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας Κωνσταντίνο Νικολέα και φυσικά μέλη του Συλλόγου, απόφοιτους με ξεχωριστή πορεία ο κάθε ένας στη μουσική κι όχι μόνο (Ταξιάρχης Γεωργούλης,Νικόλας Παλαιολόγος, Φιλοθέη Μαστέα, Ιφιγένεια Κουραμπά κ.α.) αλλά και ορισμένοι καθηγητές του Σχολείου ( το ποιοι θα το κρατήσουμε κρυφό για λίγο ακόμη… αυτό θα αποτελεί μια έκπληξη για όσους βρεθούν στις συναυλίες).

Ο κύκλος της Άνοιξης άνοιξε αυλαία εχτές Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα: 21:00 στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην αίθουσα προετοιμασίας του σχολείου, με μια συναυλία με τίλτο «Τρείς ανάσες & ένα πιάνο» με τους: Βίκη Βασιλειάδη, Φιλοθέη Μαστέα, Σταύρο Τσότρα & στο πιάνο η Μαρία Παπαπετροπούλου.

  • Μετά από ένα κενό που θα μεσολαβήσει η συνέχεια των εκδηλώσεων έχει οριστεί για το Σάββατο 26 Μαΐου, ώρα 21:00 στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην αίθουσα προετοιμασίας του σχολείου, με τους Νικόλα Παλαιολόγο & Ταξιάρχη Γεωργούλη μια εκδήλωση με τίτλο «έγχορδα». Αριθμός θέσεων 60 με δελτίο εισόδου.

 

  • Τη Δευτέρα 28 Μαΐου, ώρα 20:00 στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην αίθουσα προετοιμασίας του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον Κων/νο Σιάχο, Διευθυντή της Σχολής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Της Υπαπαντής με τίτλο «Τι είναι η Βυζαντινή Μουσική, μια επισκόπηση στην ιστορία της». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

  • Την Τετάρτη 30 Μαΐου ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» θα δούμε τον Μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, Κων/νο Νικολέα μαζί με μέλη του Συλλόγου και μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και με κάποιους αγαπημένους καθηγητές (του τότε και του σήμερα) του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας σε ένα ταξίδι στην ιστορία του σχολείου με τίτλο «Εμείς παιδιά του Μουσικού». Η Είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

 

  • Τέλος, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, κλείνει ο πρώτος Κύκλος της Άνοιξης, με μια θεατρική Παράσταση του Συλλόγου Αποφοίτων, μια πολύ μαύρη κωμωδία με τίτλο «Εντελώς Παρανοϊκά». Η Είσοδος θα γίνεται με δελτία εισόδου.

Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί έγκαιρα δελτίο εισόδου για κάποια εκδήλωση (δελτίο οικ. Ενίσχυσης Συλλόγου αξίας 5€) μπορεί να καλέσει τηλεφωνικά ή να στείλει μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 695 5933407
Σελίδα Μουσικού Σχολείου :  www.mariacallas.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ