Ένας γάτος… με μεγάλη καρδιά από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά | Κυριακή 20 Μαΐου στην αίθουσα Αχτίδα

 

Ένας γάτος… με μεγάλη καρδιά, θα μας συναντήσει την Κυριακή 20 Μαΐου στις 7.00μμ στην αίθουσα Αχτίδα των Εκπ/ρίων Μπουγά. Πρόκειται για μια συγκινητική παράσταση που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δημοτικού που  για πρώτη χρονιά φέτος λειτούργησε με παιδιά από την Ε’ και Στ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, συντονίστρια – εμψυχώτρια την κα Χριστίνα Δίμιζα και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ιωάννα Κορμά.

Τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοίμασαν  μια παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο του Λουί Σεπούλβεδα. 

Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει, με στοιχεία από αγαπημένα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, όπως Ασχημόπαπο, Μόγλης, Γλάρος Ιωνάθαν.

Τόσο το κείμενο, όσο και η ίδια η ζωή του συγγραφέα αποτέλεσαν έμπνευση για τα παιδιά που μέσα από τη θεατρική πράξη μοιράστηκαν ελπίδες, φόβους, αγωνίες και όνειρα.

Ο Λουίς Σεπούλβεδα που γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1949 στη βόρεια Χιλή είναι συγγραφέαςσκηνοθέτηςδημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής, ιδρυτικό μέλος της Greenpeace και αγωνιστής της δημοκρατίας. Με τα έργα του μεταφέρει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν.

 Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει πατρίδα. Του ταιριάζει το σύνθημα που γράφεται με σπρέι στους τοίχους «Πατρίδα μας η Γη».

Κεντρικό θέμα του βιβλίου, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος, είναι η δυνατή σχέση ανάμεσα σε ένα γάτο και ένα νεογέννητο γλαρόνι του οποίου η μητέρα πεθαίνει αμέσως μετά τη γέννησή του. Η γλαρίνα έχει μολυνθεί από τη μάστιγα των θαλασσών, όπως αποκαλεί ο συγγραφέας τις πετρελαιοκηλίδες. Το παραμύθι του Σεπούλβεδα με τον γάτο και τον γλάρο αποπνέει αισιοδοξία και καλοσύνη. Ο γάτος δίνει την υπόσχεση ότι θα φροντίσει το αβγό του γλάρου, όταν εκείνος πεθάνει και πως θα το μάθει να πετάει. Έτσι το παραμύθι εκτυλίσσεται σε μια ιστορία υιοθεσίας, με το «γλαρόνι» να αποκαλεί «μαμά» τον μαύρο γάτο και να επιβεβαιώνει πως μονάχα η αγάπη μπορεί και γεφυρώνει όλες τις διαφορές.

Η αποδοχή του διαφορετικού, η τήρηση των υποσχέσεων και η αφοσίωση σε αγαπημένα πρόσωπα είναι οι θεματικοί άξονες της αφήγησης. Οι ίδιοι άξονες αποτέλεσαν  και τα βασικά συστατικά της παράστασης μας. Μιας παράστασης που αφιερώνουμε σε όλους αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι… τη γη!

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από τους: Μαρία Ελπίδη, Λυδία Ζέρβα, Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου, Απόστολος Καρτσώνης, Βίκυ Κωστολιά, Φλωρεντία Λέφα, Δήμητρα Μανωλοπούλου, Ηλίας Μουργής, Μάρθα Μπουγά, Έκτορας Παπανικολάου, Παναγιώτα Τζικάκη, Ξένια Τσάλτα.

Την παράσταση υποστηρίζει κινησιολογικά η κα Έλενα Σάββα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Σε χορογραφία της παρουσιάζεται η ομάδα ρυθμικής του Δημοτικού των Εκπ/ρίων Μπουγά που αποτελείται από τις: Άννα- Μαρία Αγγελοπούλου, Ευγενία Κοντοπούλου, Ηλιάνα Κωστοπούλου, Μυρτώ Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σταύρου, Δανάη Τσακάκου και Γεωργία Τσίτουρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ