Τροχαίο στον Κηφισό: Ποινική δίωξη εναντίον του 64χρονου οδηγού της νταλίκας

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος, καθώς και για 4 αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, ασκήθηκε στον 64χρονο οδηγό της νταλίκας που χθες το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισού, ξέφυγε της πορείας του και έστειλε στον θάνατο δύο άτομα, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμα ένα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας και σύμφωνα με την real, το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο δράστης είχε συλληφθεί υπό την επήρεια αλκοόλ κι άλλη φορά στο παρελθόν, οδηγώντας μάλιστα -και εκείνη τη φορά- επαγγελματικό όχημα.

Συγκεκριμένα τα αδικήματα που κατηγορείται είναι:

-Διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος

– Άνθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

-Σωματική βλάβη από αμέλεια

-Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

-Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Δικηγόρος οδηγού: Δεν τον… άκουγε το όχημα, υπήρξε μηχανολογική βλάβη

Να διαλευκάνει τα αίτια του τραγικού χθεσινού δυστυχήματος στον Κηφισό προσπάθησε ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας, Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο γνωστος ποινικολόγος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και υποστήριξε πως ναι μεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του πελάτη του, ωστόσο στη διαδικασία της φορτώσεως με αναψυκτικά το όχημα παρουσίασε μηχανολογική βλάβη.

«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί», κατέληξε ο κ. Μαντούβαλος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ