Τελευταία ξενάγηση σήμερα στην έκθεση «σαν καλοτάξιδο σκαρί…» στο Μέγαρο Χορού

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ  ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΦΙΚΙΤΗ

Η Eκθεση ομοιωμάτων πλοίων «σαν καλοτάξιδο σκαρί..» του Παναγιώτη Σοφικίτη που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Όλο αυτό το διάστημα από 23ης Μαρτίου, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης έως τη λήξη της, περίπου χίλιοι πεντακόσιοι μαθητές όλων των βαθμίδων της σχολικής κοινότητας επισκέφθηκαν την έκθεση, όπως επίσης και εκατοντάδες επισκέπτες θαύμασαν και ξεναγήθηκαν από τον ίδιο το δημιουργό μαθαίνοντας ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία της ναυπηγικής τέχνης από το 15ο π.Χ.αιώνα έως σήμερα.

Επειδή όλα αυτά τα ομοιώματα πλοίων, ο δημιουργός  έχει πρόθεση να τα παραχωρήσει  σε ένα Μουσείο Ναυτικής παράδοσης και τέχνης, εφ’ όσον δημιουργηθεί στην Καλαμάτα, ο δημιουργός Παναγιώτης Σοφικίτης και η υπεύθυνη οργάνωσης και επιμέλειας της έκθεσης Λέττα Πετρουλάκη, σήμερα στις 7 μ.μ. στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού, θα ξεναγήσουν για τελευταία φορά τους δημοσιογράφους και θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Απολογισμός της επισκεψιμότητας της έκθεσης «σαν καλοτάξιδο σκαρί…» και προοπτικές δημιουργίας ενός Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης και Τέχνης στην πόλη μας».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ