Ράκος η 19χρονη βρεφοκτόνος – Τι κατέθεσε η ψυχίατρος, τι είπαν οι συμμαθητές της

Ράκος είναι τώρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της η μαθήτρια που έπνιξε το νεογέννητο μωρό της. Οι μαρτυρίες όμως των συμμαθητών της από το ΕΠΑΛ, την καίνε.

 

Δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Ούτε πριν, ούτε μετά τη γέννα. Η 19χρονη φίλη τους έμεινε έγκυος, γέννησε, έπνιξε το μωρό της, όπως είπε στους αστυνομικούς, η μάνα της το πέταξε και στο σχολείο της πίστευαν πως όλα είναι μια χαρά. Τώρα στο ΕΠΑΛ Πετρούπολης όλοι είναι σοκαρισμένοι, με αποτέλεσμα να τους επισκεφθεί ειδικός για ψυχολογική υποστήριξη.

 

Δικηγόρος: Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν καταλάβει στο σχολείο ότι είναι έγκυος;

«Πώς ένα ολόκληρο σχολείο και εκτός από τους συμμαθητές, διπλανούς και οι καθηγητές να μην αντιληφθούν ότι υπάρχει μια εγκυμονούσα στο σχολείο; Αυτό βέβαια ενισχύει τον ισχυρισμό πως το έκρυβε επιμελώς και από την ίδια της την οικογένεια που δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη» επισημαίνει ο Σπύρος Δημητρίου.

«Έλεγε “ποιος το έκανε” και έβριζε την κοπέλα που υποτίθεται σκότωσε το βρέφος. Και μετά το συμβάν ήταν όπως πρώτα. Δεν είχε μια σταθερή σχέση, ήταν μία με τον έναν και μια με τον άλλον» λέει συμμαθήτριά της.

Μετά τη γέννα δεν της επέτρεψαν να δώσει αίμα στην αιμοδοσία του σχολείου

Όπως λένε οι συμμαθητές της 19χρονης παραπονιόταν συχνά ότι πονάει η μέση της, ενώ στην τελευταία αιμοδοσία δεν της είχαν επιτρέψει να δώσει αίμα καθώς ο αιματοκρίτης ήταν εξαιρετικά χαμηλός.

«Δεν της επιτρέψανε και βγήκε έξω, ήταν να δώσει όμως. Πριν 4 μήνες μου είχε πει να βγούμε γιατί είχε να μου πει πολλά. Μάλλον αυτό θα ήθελε να μου πει. Όταν ήρθε στο σχολείο μετά από αυτό που έγινε, ήταν χαρούμενη, περπάταγε, μίλαγε» αναφέρει συμμαθητής της.

Η ψυχίατρος που εξέτασε μάνα και κόρη κατέθεσε στον ανακριτή

Μάνα και κόρη είναι στο ίδιο κελί. Η ψυχίατρος που τις συνάντησε, κατέθεσε σήμερα στον ανακριτή την εκτίμηση της για τις δύο γυναίκες.

«Μία στις 1.000 γεννήσεις θα αφορά άτομα τα οποία θα πάθουν είτε ψυχωσική αντίδραση εκείνη τη στιγμή, είτε ψύχωση της λοχείας, με αποτέλεσμα να έχουν μια λανθασμένη αντίληψη πραγματικότητας ακόμη κι ότι απειλούνται από το βρέφος» εξηγεί η ψυχίατρος Αθανασία Καζατζά.

Είναι ράκος κι αισθάνεται ντροπή

«Είναι ράκος, είναι σε βαριά κατάθλιψη, αισθάνεται ντροπή, πολύ μεγάλες ενοχές. Η μητέρα είναι σε πολύ βαριά κατάθλιψη, ανεξάρτητα από το περιστατικό, έχει πάνω από 6 με 7 χρόνια.

Κάθονται η μία δίπλα στην άλλη. Βυθισμένες στις σκέψεις τους. Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Το τι πραγματικά συνέβη αναμένεται να το πουν αύριο στον ανακριτή» δήλωσε ο δικηγόρος τους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ