Και όμως: Τι κι αν η Ελένη Φουρέιρα απέσπασε τη δεύτερη θέση στη Eurovision και όχι την πρωτιά; Φήμες λένε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το ισπανόφωνο κανάλι Formula TV σε σχετικό του ρεπορτάζ, ισχυρίζεται ότι η EBU προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ισραήλ πως σε περίπτωση που οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό του χρόνου, η Eurovision θα μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία.

Μάλιστα, σύμφωνα και με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα ισραηλινά Media. Τα τελευταία από μέρους τους αναφέρουν ότι η EBU άφησε τελεσίδικο στο ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το Ισραήλ να μην είναι η χώρα-οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού την επόμενη χρονιά, αν δε ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί πως σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ, αρκετές ήταν οι χώρες όπως η Ιρλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία, που δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται έντονες πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο και μπορούν να αναγκαστούν να μη συμμετάσχουν  στον επόμενο διαγωνισμό εξαιτίας αυτού. Η σύγκρουση λοιπόν του Ισραήλ με την Παλαιστίνη μένει να καθορίσει το μέλλον της Eurovision 2019.