Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών ο πλειστηριασμός σπιτιού άνεργου οικοδόμου!

ΕΓΙΝΕ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Δυναμική, ήταν χθες, η κινητοποίηση των μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τους πλειστηριασμούς, με αφορμή αυτόν που είχε προγραμματιστεί να γίνει σε συμβολαιογραφείο στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα. Ο λόγος, για το σπίτι ενός άνεργου οικοδόμου, μόλις 52 τμ, ο οποίος θα το έχανε χθες, για χρέος 89.000 ευρώ, με εναρκτήρια μάλιστα τιμή προσφοράς, τις 36.000 ευρώ!

«Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, ως Επιτροπή, με τη βοήθεια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών όλης της χώρας, είναι αποκαλυπτικά», δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και πρώην βουλευτής, Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας πως οι περισσότεροι πλειστηριασμοί, αφορούν σε σπίτια εμπορικής αξίας, μικρότερη των 300 χιλ. ευρώ. «Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για πλειστηριασμό σπιτιού 52 τμ για χρέος 89.000 ευρώ με τιμή προσφοράς 36.000 ευρώ. Δηλαδή για 36 χιλ. ευρώ, θα πάρουν το σπίτι του ανθρώπου και θα χρωστάει… και από πάνω, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις», ανέφερε ο κ. Πετράκος, τονίζοντας πως τα ψέματα της κυβέρνησης πλέον, αποκαλύπτονται.

«Τα παραμύθια της κυβέρνησης, πρέπει να λάβουν τέλος, διότι καθημερινά αποδεικνύονται τα ψέματα, ό,τι δήθεν οι Επιτροπές Αγώνα κατά των πλειστηριασμών, υπερασπιζόμαστε τους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές, κάτι που οι ίδιοι κάνουν, αφού από τους 166 πλειστηριασμούς, οι 111, αφορούν σε ακίνητα κάτω από 300 χιλ. ευρώ. Στη διάρκεια της κινητοποίησης κατά του πλειστηριασμού, ο οποίος τελικά δεν έγινε τελικά, ελλείψει πλειοδοτών, όπως ανέφερε ο συμβολαιογράφος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής Γιώργος Τζαμουράνης, καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης, μετά και τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Μαντέλη. «Από αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, δεν υπάρχει τίποτε! Ούτε προστασία της πρώτης κατοικίας, ούτε το ακατάσχετο της σύνταξης, ούτε ο ακατάσχετος λογαριασμός. Η συμφωνία κυρίων που έκανε ο πρωθυπουργός με τους τραπεζίτες, φαίνεται ότι ισχύει μόνο για τους πάρα πολύ πλούσιους και τις πολύ μεγάλες περιουσίες. Η κυβέρνηση, προστατεύει αυτές τις περιουσίες και τους μεγαλομπαταχτσήδες και βγάζει στο σφυρί, περιουσίες, σπίτια και συντάξεις, απλών λαϊκών ανθρώπων που η κρίση, τους… χτύπησε και δεν μπορούν να ανταποκριθούν πια στις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστω όμως, κάτι που με εξόργισε, καθώς μετά από πάρα πολύ καιρό, τελεσιδίκησε η δίκη για τον κ. Μαντέλη, ο οποίος είχε πάρει άπειρα χρήματα, όπως και το κόμμα του, από τη Siemens και η φυλάκιση ήταν εξαγοράσιμη προς 140 χιλ. ευρώ, τα οποία μάλιστα, κάνει και παζάρια να τα μειώσει. Η κυβέρνηση λοιπόν, η δικαιοσύνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τράπεζες, βλέπουμε ποιους κυνηγάνε και ποιους προστατεύουν», ανέφερε με νόημα ο κ. Μαντζουράνης, με τους συμμετέχοντες, να φωνάζουν το γνωστό σύστημα «Κανένα σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

«Επειδή μου έχει δημιουργήσει κατάσταση φόβου και αγωνίας το παραπάνω δημοσίευμα και ανησυχώ για τους εργαζόμενους στο συμβολαιογραφείο, καθώς και για τον περαιτέρω ευτελισμό της ελληνικής δικαιοσύνης που υπηρετώ, όπως και οι συνάδελφοί μου δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς, προσκαλώ τους συνανθρώπους μου, δημοκράτες πολίτες, να αντισταθούν στην προβοκάτσια και ανευθυνότητα του δημοσιεύματος με παράστασή τους στο γραφείο μου το οποίο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ», ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πριν την κινητοποίηση, ο συμβολαιογράφος Αθανάσιος Καρκατζούλης, ο οποίος μιλώντας στη «Φ» και τη foninews.gr, επεσήμανε ότι ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, κάτι που ήταν γνωστό από την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες για την κατάθεση προσφορών.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ