Κάρολος-Καμίλα: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αλλάζοντας το πρόγραμμα  το πριγκιπικό ζεύγος έκανε βόλτα στην οδό Αιόλου  και επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης.

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχτηκε κέρασμα κουλούρια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης όπου και ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια έκαναν βόλτα πεζοί και δέχτηκαν κέρασμα λουκουμάδες με μέλι ενώ ήπιαν και καφέ.

Κάρολος και Καμίλα πήγαν πεζοί, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στην Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας και ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό.

Οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και χαιρέτισαν τον κόσμο που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας.

Η βόλτα τους γίνεται παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώ στο κέντρο της Αθήνας έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Λίγη ώρα πριν σττην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον καλωσόσε ο Αρχιεπίσκοπος λέγοντας:

«Σας καλωσορίζουμε  στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος .

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα Καρόλου, αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής»  και  του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος  δήλωσε ότι είναι χαρά για μένα που μπορώ να σας συναντήσω σήμερα. «Όπως ήδη έχετε αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις. Και έχω αποκτήσει μία ιδιαίτερη κατανόηση για τις παραδόσεις της ελληνικής ορθοδοξίας» είπε για να προσθέσει . «Γνωρίζω ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Είμαι συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν έρχονται από την Ελλάδα ή από αλλού».

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι θέλει μέσα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζει να βοηθήσει νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του πρίγκιπα Καρόλου για την Πέμπτη

Στις 11:35, προβλέπεται επίσκεψη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου και κατάθεση στεφάνου από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, παρουσία πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

Εν συνεχεία είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε :

HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη) και HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού), στην Τριήρη «Ολυμπιάς», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου θα γίνει ξενάγηση και θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στις 15:00 θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο).

Στις 15:45 ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα κύλησε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης – Ένθερμος φιλέλληνας ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου – «Είμαστε όλοι Έλληνες» διακήρυξε ο Κάρολος

Η φράση «μακραίωνοι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία» θα πρέπει να ήταν αυτή που επανέλαβε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλην ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε κλίμα διάχυτης εγκαρδιότητας, ο Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλλης, Καμίλα ακολούθησαν το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης, η οποία είναι η πρώτη ύστερα από δεκαετίες μιας αμήχανης «ψυχρότητας» σε ό,τι αφορά στις ανταλλαγές επισκέψεων σε επίπεδο ηγετών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Πρίγκηπας φρόντισε να διαλύσει κάθε σύννεφο στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας διακηρύσσοντας ότι «είμαστε όλοι Έλληνες». Εξάλλου, του αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους, μολονότι τύποις είναι ακόμη ο μέλλων και όχι ο νυν κάτοχος του στέμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ