Από τον Κώστα Λεφάκη

Το θέμα της γενικότερης ασφάλειας σε όλους τους τομείς είναι στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος. Κερδίζουν όσοι καταφέρνουν να παραμένουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τη φωνή της λογικής.

Κριός

Μπορείτε να υποστηρίξετε περισσότερο και αποτελεσματικότερα αποφάσεις, επιλογές, σχέδια και στόχους. Από αφανή θέση μπορείτε να καταφέρετε πολλά χωρίς να αλλάξετε ισορροπίες στα επαγγελματικά σας, χωρίς να αδειάσετε το περιεχόμενο της τσέπης σας αλλά και χωρίς να προβληματίσετε το σύντροφό σας. Φανείτε συγκαταβατικοί σε κάποιες επιθυμίες της οικογένειας.

ΤΙΡ: Μάθετε να σταματάτε εκεί που δεν υπάρχει έδαφος κατάλληλο για τα σχέδιά σας.

Tαύρος

Φροντίστε να κάνετε ορισμένες υποχωρήσεις καλής θέλησης απέναντι στο σύντροφο ή στην παρέα σας. Είναι καλύτερα να αποκτήσετε συμμάχους παρά να ανοίξετε περισσότερα μέτωπα στο περιβάλλον σας. Η αναβολή θα είναι το χαρακτηριστικό της περιόδου, αλλά καλύτερα αναβολή παρά ματαίωση. Συνεχίστε να σκέφτεστε δημιουργικά, να δημιουργείτε καλές σχέσεις και να επενδύετε σε αυτές για το μέλλον.

ΤΙΡ: Συνεχίστε τις προσπάθειες για βελτίωση των οικονομικών σας, όσες αντιστάσεις κι αν αντιμετωπίζετε από το περιβάλλον.

Δίδυμοι

Αν παραμείνετε σταθεροί στα σχέδιά σας, τότε είναι πολύ πιθανόν να βρείτε τόσο υποστηρικτές όσο και μιμητές. Όλα μπορούν να αλλάξουν αν το θελήσετε και να πάρουν το δρόμο και τη μορφή που επιθυμείτε. Απλά η κούραση και ο ταχύς ρυθμός των μέχρι τώρα προσπαθειών σας στα πρακτικά θέματα επηρεάζουν την κρίση, θέτουν σε επιφυλακή τα συναισθήματά σας και θαμπώνουν κάπως τον ορίζοντα των επιθυμιών σας.

ΤΙΡ: Τηρήστε τις υποσχέσεις σας και δώστε σημασία και στις ανάγκες των δικών σας ανθρώπων.

Καρκίνος

Οι δικοί σας άνθρωποι χρειάζονται επιβεβαίωση για τα αισθήματά σας. Εξηγήστε τους λόγους που σας αναγκάζουν να στρέψετε αλλού την προσοχή σας χρησιμοποιώντας το πιο πλατύ σας χαμόγελο. Κάποια σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα των σχέσεών σας μπορεί να ξεσπάσουν σε εποχικές καταιγίδες και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

ΤΙΡ: Βελτιώστε όσο μπορείτε τη δημόσια εικόνα σας. Είναι ένα σημαντικό διαβατήριο στην επίτευξη των στόχων σας.

Λέων

Κάποια πράγματα βαίνουν καλώς, αλλά χρειάζεται και προσοχή για να φτάσετε και σε αποτέλεσμα. Έχετε πάρα πολλά να ασχοληθείτε, για αυτό φροντίστε να εκμεταλλευτείτε την εύνοια που σας καλύπτει. Αν πάρετε ριψοκίνδυνες αποφάσεις,έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να προχωρήσετε μέχρι τέλος χωρίς να ελαττώσετε ταχύτητα. Θα τα καταφέρετε όμως!

ΤΙΡ: Οπλιστείτε με υπομονή και βελτιώστε τις συνεργασίες σας.

Παρθένος

Είστε επιφυλακτικοί με όλους και όλα κι αυτό γιατί διακρίνετε ότι οι περισσότεροι γύρω σας ενεργούν απερίσκεπτα. Η αλήθεια είναι ότι είστε καλύτερα προετοιμασμένοι από άλλους για να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα, στις σπουδές και γενικότερα στην υποστήριξη του μέλλοντός σας και δεν αφήνετε να σας παρασύρουν υπερβολικά οι επιφανειακές εκτιμήσεις τρίτων.

ΤΙΡ: Δώστε προσοχή στα μηνύματα του συντρόφου ή του άμεσου κοινωνικού σας περιβάλλοντος.

Ζυγός

Έχετε τη στήριξη και την υποστήριξη σημαντικών ανθρώπων γύρω σας, αλλά επειδή αυτή η στήριξη είναι εντελώς ρευστή, πρέπει να δείξετε ότι την αξίζετε και τη δικαιούστε. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν είναι καλός σύμβουλος, ιδιαίτερα αν αφορά σε θέματα δευτερεύουσας σημασίας, γιατί μπορεί να σας απομακρύνει από εκείνους ακριβώς που σας στηρίζουν.

ΤΙΡ: Τακτοποιήστε εκκρεμότητες που σας αγχώνουν χωρίς λόγο.

Σκορπιός

Πολλά κινούνται γύρω σας και ακόμη περισσότερα μεταβάλλουν τη διάθεση και το πρόγραμμά σας. Τα οικονομικά σας χρειάζονται προσοχή και θα πρέπει να βρείτε τρόπους να αναπληρώσετε κάποια έκτακτα έξοδα. Αισθηματικά οι ελεύθεροι έχετε πολλές ευκαιρίες να ακολουθήσετε την καρδιά σας και να αλλάξετε το πεπρωμένο σας.

ΤΙΡ: Διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας και μην είστε απόλυτοι στα συμπεράσματά σας.

Τοξότης

Η εβδομάδα φέρνει δώρα σε πολλούς τομείς, γι’ αυτό φροντίστε να τα εκμεταλλευτείτε. Οι φίλοι, οι συγγενείς, αλλά και άγνωστοι μέχρι τώρα άνθρωποι δείχνουν καλές προθέσεις απέναντί σας κι εσείς διευρύνετε το πεδίο δράσης σας. Αν δείξετε υπερβολικό ενθουσιασμό σήμερα, ξέρετε ότι αύριο θα ψάχνεστε και πάλι. Φροντίστε λοιπόν να κρατήσετε και κάποιες δράσεις για το αύριο.

ΤΙΡ: Ασχοληθείτε σοβαρά με ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα σας επιτρέψει να ανοίξετε τα φτερά σας στο μέλλον.

Αιγόκερως

Μην ασκείτε κριτική και μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα όσον αφορά στα αισθήματα των άλλων και το είδος της σχέσης που επιδιώκουν μαζί σας. Αφήστε το στοιχείο της έκπληξης να λειτουργήσει θετικά και δώστε στην τύχη σας την ευκαιρία να ξεφύγει από τα ηνία που της έχετε περάσει. Σας αγαπούν πολύ, αλλά θα σας το δείξουν με τον τρόπο που ξέρουν!

ΤΙΡ: Συνδυάστε όμοια και όχι ανόμοια πράγματα μεταξύ τους αν θέλετε να μειώσετε το άγχος σας.

Υδροχόος

Οι συγκυρίες σάς αναγκάζουν να αναπτύξετε ταχύτητα και να λειτουργήσετε περισσότερο πρακτικά από ό,τι θεωρητικά. Μια λεπτομέρεια που σας διαφεύγει είναι ότι το περιβάλλον έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας από όσο φαντάζεστε. Δεν χρειάζονται οι άλλοι αποδείξεις παρά μόνον εσείς. Και σίγουρα θα τις έχετε!

ΤΙΡ: Μην ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας και δείξτε περισσότερη ικανότητα προσαρμογής στις επαγγελματικές συνθήκες.

Ιχθύες

Εσείς θα επιλέξετε το δρόμο που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε στους στόχους σας, που ναι, είναι πολλοί αυτή την εποχή. Η εβδομάδα σας υποδεικνύει τι και ποιους δεν είχατε υπολογίσει σαν εμπόδια, ποιους τομείς πρέπει να καλύψετε και ποιες ικανότητές σας πρέπει να τονίσετε. Αισθηματικά υπάρχει ένταση αλλά μπορείτε να κατευνάσετε τα πνεύματα με την κατάλληλη συμπεριφορά.

ΤΙΡ: Τακτοποιήστε οικονομικές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες.