Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για πρώτη φορά στη Μεσσηνία

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Αύριο και την Παρασκευή πρόκειται να διεξαχθεί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος για πρώτη φορά η διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα “Great Hall” του Costa Navarino έχει ως θέμα «Το ελαιόλαδο ως βάση της Μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας». Αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συνέδριο συμμετέχουν 150 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από 25 χώρες της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημ. Καφαντάρης, δήλωσε για την εν λόγω διάσκεψη: « Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο η οργάνωση ενός τέτοιου Συνεδρίου που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία, μετά από σκληρή διεκδίκηση. Καταθέσαμε φάκελο υποψηφιότητας και καταφέραμε να επιλεγούμε ανάμεσα σε 3 χώρες , την Nantes της Γαλλίας και το Rotterdam της Ολλανδίας. Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί το ελαιόλαδο αποτελεί  κεντρικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο του Δήμου Πύλου-Νέστορος αλλά ολόκληρης της Μεσσηνίας. Μέσω αυτής της διοργάνωσης βέβαια, μας δίνεται και το κίνητρο για τουριστική προβολή, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μία φορά  ότι οι δράσεις μας στόχο έχουν την ανάπτυξη-ανάδειξη του Δήμου».

Η διοργάνωση του Συνεδρίου γίνεται από το Δήμο Πύλου-Νέστορος , την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ