Απάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για τη λειτουργία του κτιρίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις αιτιάσεις του ΠΑΜΕ για το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα και στη «Φ») δίνει η διοίκηση, με επιστολή προς τα μέλη της διοίκησης και εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Παν. Κουφαλάκο και Ευαγ. Λαμπρόπουλο.

Στην επιστολή γίνονται αναφορές για το ζήτημα λειτουργίας του κτιρίου. Αναφέρουν μεταξύ άλλων στην απάντησή τους οι Σωτήρης Τσώνης και Γιώργος Κανέλης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου:

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο κτήριο του ΟΑΕΔ που στεγάζεται και το Ε.Κ.Κ. στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Άμεσα θα γίνει η μεταστέγαση του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στον Δήμο Καλαμάτας.

Η λειτουργία λοιπόν του ΕΚΚ στις δεδομένες υπάρχουσες σημερινές συνθήκες προσδιορίζεται με βάση τις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΚΚ και στα πλαίσια του Νόμου που είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε όλοι μας.

Εγκαλείται λοιπόν η Διοίκηση του ΕΚΚ ότι παραχώρησε τους παραπάνω χώρους στερώντας όπως λέγεται ζωτικούς χώρους λειτουργίας, ενώ είναι γνωστό πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια, εσείς όμως ουδέποτε ασχοληθήκατε να συμβάλλετε στις αγωνιώδεις προσπάθειες μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του κτηρίου και εξεύρεση λύσεων.

Αδυνατείτε μέχρι και σήμερα ακόμη και στο θέμα της ονομασίας του αμφιθεάτρου του κτηρίου για το οποίο υπάρχουν πολλά παράπονα, να παρουσιάσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση και εάν δεν κάνουμε λάθος δεν έχετε θέση.

Στην ανακοίνωση γίνεται σύγχυση και μπερδεύονται πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές παρατάξεις και  καταλήγει να  μας συκοφαντεί «ότι στοιχιζόμαστε στην αγκαλιά της εργοδοσίας».

Κύριε Κουφαλάκο, κύριε Λαμπρόπουλε

Γνωρίζετε πολύ καλά την πραγματικότητα, ποτέ δεν συμφωνήσατε σε καμία απόφαση της Διοίκησης, ποτέ δεν δηλώσατε παρών σε κανένα πρόβλημα οποιουδήποτε σωματείου (εκτός των τριών αναφερομένων) αφού  είναι σίγουρο ότι τα αγνοείτε.

Η στάση σας και η δράση σας πολλές φορές μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από εμπρηστικές και ανυπόστατες ανακοινώσεις.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ (παλαιοτέρα ως ΕΣΑΚ) την οποία εκπροσωπείτε είναι γνωστό ότι είχε αρχές και αξίες, πάντα επέλεγε την οδό της συνδικαλιστικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

Ειλικρινά λυπούμαστε για τον τρόπο που λειτουργείτε και για μια ακόμη φορά σας ζητάμε για την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του κτηρίου να κατανοήσετε την αγωνία και τις προσπάθειές μας και με σωστό προγραμματισμό να συνεργαστείτε μαζί μας».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ