Η Άντζελα Δημητρίου διακατεχόταν πάντα από ειλικρίνεια, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σπάνιο στο χώρο της και αν κάτι την ξεχώριζε στα τόσα χρόνια πορείας της ήταν οι αυθόρμητες δηλώσεις της «χωρίς φίλτρο». Για αυτό και δεν εντυπωσιαστήκαμε όταν καταλάβαμε πως θα έδινε μία ακόμη εκ βαθέων συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή της, Επιτέλους SK. Αφορμή στάθηκε η δισκογραφική της επιστροφή, με το τραγούδι Αν είχα έναν άνθρωπο.

Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι θα ακούγαμε όσα ακολούθησαν, με την λαϊκή τραγουδίστρια να δηλώνει στο Νίκο Γεωργιάδη: «Το τραγούδι που ετοιμάζω θα πληγώσει πολλούς άνδρες.» Τηλεοπτικά μιλώντας, ανέφερε πως: «Παρακολουθώ το Survivor, μ’ αρέσει πάρα πολύ. Δε θα μπορούσα όμως να πάω, δεν την μπορώ την πείνα ούτε τη βρωμιά.» Όσον αφορά τα σχόλια που έγιναν για πρόσφατη extreme εμφάνισή της από το πάνελ του Πρωινού του Ant1, είπε «Δεν είναι ωραίο για έναν καλλιτέχνη να σχολιάζουν την εμφάνισή του, γιατί δεν τον σέβονται. Τους πονάει να βλέπουν μία γυναίκα να ανανεώνεται.»

Μιλώντας για την ηλικία της, αποκάλυψε πως «Νιώθω 40, μπορώ να σου πω και 35 τώρα, αλλά έχω νιώσει και 80.» Μάλιστα, σχεδιάζει να γράψει και βιβλίο με θέμα τη ζωή της, καθώς δε θα ήθελε να το κάνουν άλλοι για την ίδια και να καταφύγουν σε ανακρίβειες, ενώ θα έχει και βοηθό: «Θα έρθει η Ματθίλδη Μαγγίρα να με βοηθήσει να γράψω την αυτοβιογραφία μου». Μίλησε ακόμη και για το μεγάλο καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη, με φανερό το συναίσθημα λύπης στα μάτια της: «Τον Στέλιο Καζαντζίδη τον τελειώσανε, οι εταιρείες μερικές φορές κάνουν κακό στους καλλιτέχνες».

Όταν η συζήτηση πήγε στα προσωπικά της, ήταν πιο αποκαλυπτική από ποτέ: «Το μόνο που έχω μετανιώσει είναι ότι πληγώθηκαν τα παιδιά μου από δύο απαίσιους πατεράδες, αλλά δεν έφταιγα εγώ. Το κορίτσι πάντα έχει ανάγκη την αγάπη του πατέρα, είναι το στήριγμά της όπως για το γιο μου ήμουν εγώ, δηλαδή η μάνα.» Συνεχίζοντας δήλωσε: «Σε όλη μου τη ζωή ήμουν και άντρας και γυναίκα, για αυτό και οι περισσότεροι ένιωθαν μαζί μου ανασφάλεια, γιατί όταν έχεις δίπλα σου μία δυναμική γυναίκα δε μπορείς να τα βγάλεις εύκολα πέρα.» Σε μία ακόμη κριτική του εαυτού της είπε: «Καλύτερα να κρίνεσαι, να βγάζεις και λίγο νύχια. Στη σημερινή εποχή που ζούμε δυστυχώς δε μπορεί να είσαι καλός, ή πρέπει να παίζεις θέατρο ή να είσαι ο εαυτός σου. Εγώ όσες φορές προσπάθησα να είμαι ο εαυτός μου δέχθηκα κριτική, άρα καλύτερα να παίζω θέατρο.» Πρόσφατα ετοίμασε και ένα όμορφο πάρτυ γενεθλίων στην πολυαγαπημένη της μητέρα: «Έχω χάσει τον μπαμπά μου, έχω χάσει τον αδερφό μου. Όταν τη βλέπω αυτή τη μάνα, στενοχωριέμα δε θέλω να τη χάσω. Λέω θα την έχω του χρόνου;» Σε παρόμοια συναισθηματικά φορτισμένο πλαίσιο, παραδέχθηκε ακόμη και την κατάθλιψη που πέρασε, λέγοντας: «Πέρασα κατάθλιψη και έκλαιγα σα μωρό παιδί, δεν ήθελα κανέναν. Έλεγα σε μένα γιατί; Κοίταγα τους δίσκους απέναντι, χρυσούς, πλατινένιους, έλεγα τι είναι αυτά τα άψυχα πράγματα; Που είναι η ψυχή, που είναι κάτι να με πάρει αγκαλιά; Όλα αυτά είναι άψυχα!»

Πλέον όμως τη βρίσκουμε εντελώς ανανεωμένη, κάτι στο οποίο συμβάλει όπως είπε και η γυμναστική που έβαλε στη ζωή της: «Κάνω TRX, κάνω pilates, κάνω yoga, εκτονώνομαι».