Soundtracks που γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία από την ταινία τους

Το GetGreekMusic ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και θυμάται μερικά soundtracks που γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία από την ταινία την οποία πλαισίωναν.

Ο Ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να περνάει κρίση, ωστόσο έχει παρουσιάσει στο κοινό πολύ καλές δουλειές.

Υπήρχαν ωστόσο και μερικές ταινίες που δεν γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία. Ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα, δεν γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία από μόνες τους.

Χρειάστηκαν ένα πολύ δυνατό soundtrack να τις ντύσει μουσικά προκειμένου να πάρουν την θετική αποδοχή του κόσμου.

Πάμε να δούμε μερικά τέτοια τραγούδια που ισοφάρισαν και πολλές φορές ξεπέρασαν την επιτυχία της ταινίας τους.

Soundtracks που γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία από τις ταινίες τους

Αυτή η νύχτα μένει – Δήμητρα Παπίου

Στις 7 Ιανουαρίου του 2000 βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία “Αυτή η νύχτα μένει“. Το ιδιαίτερο περιεχόμενο της ξένισε λίγο το Ελληνικό κοινό. Η ταινία πήγε ωστόσο αρκετά καλά, κυρίως λόγω του ομώνυμου soundtrack της που ερμηνεύθηκε από την Δήμητρα Παπίου. Το τραγούδι υπέγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η Δήμητρα Παπίου, αυτό το τραγούδι ήταν το έναυσμα για την μεγάλη της επιστροφή στην δισκογραφία.

Θάλασσα μου σκοτεινή – Νίκος Πορτοκάλογλου

Ξέρω οτι πολλοί δεν γνωρίζατε καν οτι το εν λόγω τραγούδι ήταν soundtrack ταινίας. Έλα όμως που ήταν και συγκεκριμένα της ταινίας “Μπραζιλέρο” το 2001. Το κομμάτι το θυμούνται όλοι, την ταινία λίγοι. Αυτό λέει πολλά.

Επικίνδυνα σε θέλω – C:Real

Σε μια περίοδο που οι C:Real μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον κυκλοφορούν και το συγκεκριμένο κομμάτι και απογειώνονται σαν το no1 ελληνικό συγκρότημα της εποχής. Το τραγούδι αποτέλεσε soundtrack της ταινίας “Straight story” που κυκλοφόρησε το 2006. Και πήγε η ταινία καλά και το τραγούδι πολύ καλύτερα!

Το τραγούδι του νότου – Σμαράγδα Καρύδη και Θοδωρής Αθερίδης

Το 2006 το “Μια μέλισσα τον Αύγουστο” κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα πηγαίνει αρκετά καλά. Το ίδιο καλά όμως τα πήγε το τρυφερό ντουέτο της Σμαράγδας και του Θοδωρή στο περιβόητο “Τραγούδι του Νότου“.

Το παρελθόν μου – Άννα Βίσση

Το 2008 με το “Απαγορευμένο” της επιστρέφει δυναμικά στην δισκογραφία και “Το παρελθόν μου” αποτελεί το πρώτο της single. Η Άννα Βίσση βοήθησε πολύ την ταινία “Bank Bang” με την παρουσία της η οποία τελικώς απέσπασε θετικά σχόλια.

Το μου άλλο μισό – Κατερίνα Παπουτσάκη

Το 2011 οι C:Real εμπιστεύονται στην ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη να τραγουδήσει το soundtrack “Το άλλο μου μισό” στην ομώνυμη ταινία. Το τραγούδι εκτοξεύτηκε στα ραδιοφωνικά airplay. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ταινία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ