Getty Images

Στις 19 Μαϊου τα παγκόσμια media θα ζουμάρουν 32 χιλιόμετρα δυτικά του κεντρικού Λονδίνου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο των Ουίνδσορ, Στο αρχαιότερο και μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο του κόσμου – επίσημη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ, που περνάει εκεί τα περισσότερα σαββατοκύριακα του χρόνου, ο 33χρονος εγγονός της, Harry, θα παντρεύεται την 36χρονη αμερικανή, Meghan Markle.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς insider για να διαβεβαιώσει πως τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θα τοποθετηθούν μεταλλικά φράγματα για να αποτρέψουν τυχόν επίθεση με όχημα. Επίσης, θα υπάρχουν μηχανήματα που θα ταυτοποιούν αμέσως τις πινακίδες αυτοκινήτων ιδιωτικών και επαγγελματικών. Οπλισμένοι και άοπλοι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους του Ουινσδορ μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση και από αέρος, με ελικόπτερα.

Αυτή τη δημοσιότητα θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν οι νεόνυμφοι (και) για καλό σκοπό. Το Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως το ζευγάρι θα προτιμούσε αντί για δώρα, την ενίσχυση επτά επιλεγμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων που «εκπροσωπούν μια γκάμα θεμάτων με τα οποία παθιάζονται». Αυτές οι οργανώσεις σχετίζονται με δράσεις όπως η προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξη  γυναικών, αστέγων, φορέων HIV και παιδιών στρατιωτικών που έχασαν τον πατέρα τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Αξίζει να σημειώσουμε πως ανάλογη επιθυμία είχαν εκδηλώσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Kate, όταν παντρεύτηκαν το 2011, με το ποσό που συγκεντρώθηκε να ξεπερνά το 1 εκ. λίρες.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.