Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της Ηλείας

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σήμερα στα δύο μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες αργά το απόγευμα στην Ηλεία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές Φρίξα και Σκιλλουντία, όπου ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ παρατηρούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Κώστα Κυριακόπουλο,  «αν δεν αυξηθεί η ένταση των ανέμων, θα μπορέσουμε μέχρι το βράδυ να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας».

Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ