Στο Νοσοκομείο ακόμη, αντί για το Σχολείο, τα 4 παιδιά της 27χρονης που παράτησε στην Εισαγγελία Καλαμάτας – Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για την τύχη τους

Στα δικαστήρια της Καλαμάτας, σταμάτησε… ο χρόνος, για τα τέσσερα παιδιά μιας 27χρονης γυναίκας, η οποία πήγε την περασμένη εβδομάδα με το μωρό στην αγκαλιά και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της –μέχρι 8 ετών-  από το χέρι και τα παράτησε στο γραφείο του Εισαγγελέα, γιατί δεν μπορούσε, όπως ισχυρίστηκε, να τα ζήσει! Τα ερωτήματα που εγείρει η υπόθεση αυτή, πολλά, με τις απαντήσεις για κάποια από τα πιο καίρια, να αφορούν στην πολιτεία, η οποία διαχρονικά αποδεικνύεται, κάτι περισσότερο από «λίγη», σε πολλές περιστάσεις… Η γυναίκα αυτή, η οποία τελικά, αποδείχθηκε πως παρά τις δυσκολίες, δεν οδηγήθηκε στην απίστευτη, για πολλούς πράξη, λόγω της ανέχειας, γεννάει από πολύ μικρή και όπως έκριναν οι λειτουργοί, δεν έχει αναπτυγμένο το γονικό ρόλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η μόνη, σύμφωνα με τις αρχές. Αυτό που την οδήγησε να αφήσει τα παιδιά της, φέρεται να είναι η… απέχθεια στην οποία μετατράπηκαν τα αρχικά της συναισθήματα για τον πατέρα τους, αφού ισχυρίστηκε πως δεν τον θέλει και δεν θέλει και τα παιδιά του!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Να θυμίσουμε πως η νεαρή μητέρα, έφυγε χωρίς τα παιδιά από το σπίτι της στην Αθήνα όπου ζούσε μαζί με το σύζυγό της και ήρθε στο Κατσαρού, απ’ όπου και κατάγεται, σε συγγενικά της πρόσωπα για να… σκεφτεί. Ο πατέρας των παιδιών ο οποίος κάνει μεροκάματα, πήρε τα παιδιά του και την επισκέφθηκε στο χωριό, όπου και τα άφησε για να τα προσέχει. Τότε ήταν, που εκείνη, πιεσμένη, τα πήρε ξανά –με ότι όλο αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία- και τα άφησε στα… σκαλιά του εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε άμεσα την εντολή να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. Το μωράκι και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά, οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, όπου και παραμένουν (!) αφού ακόμη, όπως οφείλουν, στο πλαίσιο του εξονυχιστικού ελέγχου που κάνουν, οι αρχές δεν έχουν αποφανθεί, αν είναι κατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον για να επιστρέψουν σε αυτό.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΩ ΗΔΗ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο πατέρας τους, ζήτησε και του επετράπη να μένει στο πλευρό τους, αφού τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν εμφανώς ταραγμένα και ένα από αυτά ζητούσε τη μαμά του. Στη συνέχεια και η μαμά, βρέθηκε στο Νοσοκομείο, αλλάζοντας… άποψη και επισημαίνοντας πως θέλει να ξαναπροσπαθήσει με το σύζυγό της, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να τα πάρει και να τα μεγαλώσει, μόνος του αν χρειαστεί. Η καθόλου εύκολη απόφαση των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έστειλε χθες στο Νοσοκομείο, ψυχολόγο και μια επιπλέον κοινωνική λειτουργό, αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή πορίσματος στον Εισαγγελέα, που θα λάβει και την τελική απόφαση για το μέλλον των παιδιών, στο τέλος της εβδομάδας.

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ας μην ξεχνάμε πως χθες, άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα και αυτός, προφανώς, δεν είναι ο χώρος να… μεγαλώνει ένα παιδί, το οποίο δεν αντιμετωπίζει σωματικά τουλάχιστον, προβλήματα υγείας! Το 8 ετών κοριτσάκι, έπρεπε να πάει χθες στο σχολείο του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει χάσει μια χρονιά, μένοντας στην ίδια τάξη(!) με όλα αυτά, να προβληματίζουν περαιτέρω τους εμπλεκόμενους φορείς, που πραγματοποιούν έρευνες και στην Αθήνα, όπου ζούσαν μόνιμα. Ο πατέρας, δηλώνει πρόθυμος να μείνει στην Καλαμάτα αν χρειαστεί, όμως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πάρουν πίσω τα παιδιά ή αν για το καλό τους, δοθούν σε ιδρύματα.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ