Στις 27 Απριλίου το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Καλαμάτας!

«Τρέλα δεν είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας… Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!» (Μ. Θερβάντες)

Με σύνθημα δανεισμένο από τον «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ Θερβάντες, το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην  Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, στις 8:30 μ.μ.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

«Δεν επιλέξαμε τυχαία φέτος αυτή τη φράση του Μ. Θερβάντες ως σύνθημα. Θέλουμε να σηματοδοτήσει το περιεχόμενο της συζήτησης που επιδιώκουμε να ανοίξουμε με δεκάδες μαθητές . Την ανάγκη, δηλαδή, να μη συμβιβαστούν, να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους, αλλά να ψάξουν την πραγματική αιτία της αδικίας γύρω τους, να δώσουν απάντηση στο «γιατί» σήμερα ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα, «μοιραζόμαστε» φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια, και να πάρουν θέση στον αγώνα για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, να ανατραπεί!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι θεσμός. Ένας θεσμός που διαρκώς εξαπλώνεται, ανανεώνεται, εξελίσσεται

 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που «μυρίζει μπαρούτι»… Οι έντονες εξελίξεις στη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στο «σπίτι» μας, στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, σε συνδυασμό με τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που «σέρνει» το άρμα των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό, δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στο λαό και τη νεολαία. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η συζήτηση γύρω από τις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, μαζί με την οργάνωση της πάλης ενάντια στον πόλεμο, για να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια για αλλαγή συνόρων.

Και φέτος ακόμα περισσότεροι  μαθητές θέλουμε να πάρουν μέρος στο  Φεστιβάλ. Γιατί όποιος μαθητής σήμερα ανησυχεί για τη ζωή και το μέλλον που του ετοιμάζουν, τον «πνίγει» η αδικία και εξοργίζεται με τις εικόνες φρίκης των πολέμων που αιματοκυλούν και ξεριζώνουν λαούς από τις πατρίδες τους, έχει θέση στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Όποιος μαθητής δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στις εικόνες των χιλιάδων νεκρών παιδιών στη Συρία και αλλού, που σκοτώνονται για τα συμφέροντα των λίγων, όποιος μαθητής αγανακτεί που 42 πλουτοκράτες έχουν τόσο πλούτο όσο 3,7 δισ. άνθρωποι (!), που δεν ανέχεται τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους, που τα όνειρα και οι ανάγκες του δεν χωράνε στο σημερινό σχολείο, στην αβεβαιότητα και το μέλλον χωρίς δικαιώματα, δεν μπορεί να λείπει από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του. Εξάλλου, για τα μέλη της ΚΝΕ «οδηγό» αποτελούν οι στίχοι του Μπ. Μπρεχτ: «Την ιδεολογία μου θέλω να τη συζητάω όχι μόνο με αυτούς που την καταλαβαίνουν, αλλά με αυτούς στους οποίους ανήκει…». Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο θα οργανώσουμε το μαζικό μας κάλεσμα , γιατί ξέρουμε ότι χιλιάδες μαθητές έχουν συμφέρον να γνωρίσουν και να δυναμώσουν την ΚΝΕ.

Μαζί με την ΚΝΕ να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Γιατί δυνατή ΚΝΕ σημαίνει ακόμα πιο δυνατοί και μαχητικοί αγώνες ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων. Σημαίνει πιο δυνατοί αγώνες για σχολείο και ζωή με δικαιώματα. Σημαίνει ακόμα περισσότεροι νέοι επαναστάτες που παλεύουν στο πλάι του ΚΚΕ για τον πιο όμορφο, τον πιο δίκαιο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Φέτος, ειδικά, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, μια ιστορική χρονιά… Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσής μας, της ΚΝΕ, που αταλάντευτα και μαχητικά παλεύει για να τραβήξει η Ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά… Γι’ αυτό, ειδικά φέτος, θέλουμε να έρθουν ακόμη περισσότεροι μαθητές στο Φεστιβάλ μας, να ακούσουν από πρώτο χέρι γιατί και για ποιον στόχο παλεύουμε, να δουν με τα μάτια τους τι είναι η ΚΝΕ.Να δουν ότι το Φεστιβάλ μας «χτίζεται» με το μεράκι μας, τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη, πολιτιστική δημιουργία, άθληση και διασκέδαση, με τις αξίες και τα ιδανικά μας που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ