Τις βαλίτσες του για την Ελλάδα ετοιμάζει ο πρίγκιπας Κάρολος, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Κρήτη.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα έρθει στην χώρα μας με την σύζυγό του, Καμίλα, ενώ, σε tweet του Clarence House (σ.σ. η βασιλική οικία στο Λονδίνο) αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες για την επικείμενη επίσκεψη.

«Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας», αναφέρει το μήνυμα, το οποίο πλαισιώνεται από μία φωτογραφία του θωρηκτού Αβέρωφ και μία του ανακτόρου της Κνωσού!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψή τους στην Αθήνα, θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στην συνέχεια θα υπάρξει επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μαξίμου. Το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ την επομένη θα υπάρξει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Κάρολος και Καμίλα θα καταθέσουν στη συνέχεια στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου, ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί επίσης το Μουσείο Μπενάκη, τη Μονή Καισαριανής και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 11 Μάιου, με ταξίδι στη Κρήτη.