Ποια είναι τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές που «ανοίγουν αυλαία» στις 7 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΑ… ΧΕΡΙΑ του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης και όχι του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, κάθε νομού, είναι πλέον η αποφάσεις αναφορικά με τα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων , τα οποία, επίσης για πρώτη φορά φέτος, μπορεί να είναι, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι αποκλειστικά και μόνο, Γενικά Λύκεια.
Οι εξετάσεις φέτος, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και στις 8 για τα Γενικά Λύκεια, με το διδακτικό έτος, να  παρατείνεται κατά δύο εβδομάδες και τις αλλαγές, να επέρχονται και στις ημερομηνίες των ενδοσχολικών εξετάσεων. Οι δε απολυτήριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου, θα διεξαχθούν παράλληλα με τις Πανελλήνιες, κατά τις κενές ημέρες.

stamatopoulos-giorgosΣτη Μεσσηνία δεν αναμένονται αλλαγές, με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, να είναι καθόλα έτοιμη, όπως δήλωσε ο προϊστάμενός της, Γιώργος Σταματόπουλος. «Οι εξετάσεις, θα διεξαχθούν παράλληλα στα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)», δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος και συνέχισε. «Στα Γενικά Λύκεια, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μηνός, με τελευταίο μάθημα τη Βιολογία, ενώ στα ΕΠΑΛ, αρχίζουν την Πέμπτη 7 Ιουνίου και θα τελειώσουν στις 21. Στη Μεσσηνία, έχουμε καλό εκπαιδευτικό δυναμικό και μαθητές που στηρίζονται από τις οικογένειές τους και εκτιμώ ότι τα παιδιά μας θα πάνε καλά, ενώ η υπηρεσία, θα τα έχει όλα στην εντέλεια», επεσήμανε ο κ. Σταματόπουλος που κάλεσε τους μαθητές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή της Σχολής.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ  ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ  ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ  ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

«Η χώρα μας είναι σε ευάλωτη κατάσταση και αυτό λογικά, θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, αφού η ανάπτυξη, δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Τα παιδιά πρέπει να έχουν υπομονή και αντοχή και να σπουδάσουν κάτι, το οποίο θα μπορούν να το υποστηρίξουν εργασιακά, αφού πέρασαν οι εποχές που σπουδάζαμε από χόμπι», τόνισε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, που αναφέρθηκε και στα ΕΠΑΛ. «Πιο πολλές πιθανότητες εργασίας, έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, αφού βγάζουν τεχνίτες, τους οποίους έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Άνθρωπος που τελειώνει τα ΕΠΑΛ και έχει όρεξη να δουλέψει, δε μένει ποτέ άνεργος, κάτι που δε συμβαίνει πάντα, με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων», δήλωσε, «ξεδιαλύνοντας» τον μύθο, ο Γιώργος Σταματόπουλος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ