Στην «μάχη» της με τον καρκίνο αναφέρεται, για πρώτη φορά, σε συνέντευξή της η Φιλιώ Πυργάκη, μία από τις δημοφιλέστερες εκπροσώπους του δημοτικού μας τραγουδιού.

«Πολεμάω με τον καρκίνο. Όχι, δεν την κρύβω την αρρώστια μου. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τη συνέντευξη αυτή σε όσους νοσούν από καρκίνο: Να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία. Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω. Και θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς: Να μην το βάλει κανένας κάτω. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι, και να χαμογελάμε», λέει, στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, η τραγουδίστρια.

Περιγράφοντας πως ένιωσε όταν της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από την ασθένεια, αναφέρει: «όταν μου το πρωτοείπαν οι γιατροί, στεναχωρήθηκα, αγχώθηκα, δεν ήξερα τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Το πρωί έκανα τις χημειοθεραπείες και το βράδυ πήγαινα και τραγουδούσα. Τόσο πολύ ήθελα να τον νικήσω. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, δυστυχώς κατέρρεα».

«Κάνω τις εξετάσεις μου και πολεμάω για να είμαι καλά και όρθια στα πόδια μου. Νιώθω καλά», εξομολογείται, ενώ, όταν την ρωτούν αν φοβάται τον θάνατο λόγω της ασθένειας απαντά αρνητικά και παραδέχεται πως προσεύχεται στην Παναγία «για να μου δώσει παράταση ζωής για να μπορέσω να απολαύσω τα εγγονάκια μου, την κόρη μου και τον άντρα μου. Όσο για τον κόσμο, πείτε σε όσους με αγάπησαν και τους διασκέδασαν ότι τους ευχαριστώ και θα τους ευγνωμονώ».