Με ρεκόρ συμμετοχών συνεχίζεται και σήμερα ο διαγωνισμός ελαιολάδου «KALAMATA OLIVE OIL AWARDS»

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 4ου  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-4

Σε εξέλιξη είναι από χθες, ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου «KALAMATA OLIVE OIL AWARDS», ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας.

Σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών, είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου κάθε είδους, αλλά και η ενημέρωση των παραγωγών και των τυποποιητών.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite, στην οποία θα μιλήσουν η γνωστή χημικός Έφη Χριστοπούλου και η κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς Ευστρατία Κουζούμη. Η κα Χριστοπούλου, θα μιλήσει για την «Μεθοδολογία αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών Ελαιολάδων», ενώ θα παρουσιάσει και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και η Ευστρατία Κουζούμη, θα αναφερθεί στα «Διαπιστευμένα εργαστήρια ελαιολάδου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ως εργαλεία προστασίας ανάδειξης και ποιοτικής αναβάθμισης του Ελληνικού Ελαιολάδου». Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια εκδήλωση, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον Ελαιοκομικό τομέα, τρεις Μεσσήνιοι που έχουν συνεισφέρει στην αναγνώριση και στην ποιότητα του μεσσηνιακού ελαιόλαδου. Στο διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί και food pairing  όπου θα δοθεί η δυνατότητα γευστικής δοκιμής των ελαιόλαδων που θα συμμετέχουν, σε συνδυασμό με διαφορετικά φαγητά, την οποία επιμελείται η ομάδα OLIVERSE. Ταυτόχρονα, ο διαγωνισμός, στον οποίο λαμβάνουν ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, τυποποιητές, εταιρείες εξαγωγών και, γενικά, κάθε μορφής εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των ελληνικών ελαιόλαδων. Τα ελαιόλαδα που συμμετέχουν, ανήκουν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου, προέρχονται από την περίοδο συγκομιδής της ελαιοκομικής περιόδου 2017 -2018 και διακινούνται νόμιμα και τυποποιημένα στην αγορά.

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς λαμβάνουν μέρος 42 ελαιόλαδα, προερχόμενα από όλη την Ελληνική επικράτεια, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη, γεγονός που αποδεικνύει πως ο διαγωνισμός της Καλαμάτας καθιερώνεται πλέον σαν από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα. Άλλωστε, το κύρος του, επιβεβαιώνεται και από το πολύ υψηλού επιπέδου πάνελ των γευσιγνωστών το οποίο συγκεντρώνει κορυφαίους Έλληνες γευσιγνώστες από διαπιστευμένες ομάδες γευσιγνωσίας και με μεγάλη εμπειρία συμμετοχών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επικεφαλής της Επιτροπής είναι η Έφη Χριστοφιλοπούλου και συμμετέχουν η Αλίκη Γαλή, η Ευστρατία Κουζούμη, ο Παναγιώτης Κάτσαρης , η Ελευθερία Γερμανάκη, η Βασιλική Σκιαδά, η Ελισάβετ Τσιαβτάρη, η Λουίζα Μικάλεφ, η Μαρία Περδικάρη και η Ευγενία Μαυροείδη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ