Μία δύσκολη στιγμή επισκιάζει το γιορτινό κλίμα που επικρατεί στο Παλάτι έναν μήνα πριν το γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, με την βασίλισσα Ελισάβετ να έχει βυθιστεί στη θλίψη.

Η μονάρχης, που το Σάββατο γίνεται 92 ετών, θρηνεί το θάνατο του τελευταίου εναπομείναντος πιστού της σκύλου ράτσας corgi, του 14χρονου Willow, στον οποίο έγινε ευθανασία στο κάστρο του Windsor καθώς έπασχε από ασθένεια που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Ahead of #CHOGM2018, The Queen today received The Commonwealth Secretary-General, the Baroness Scotland of Asthal. Members of The Royal Family will attend several Commonwealth Heads of Government events during #CHOGM2018, which is being held in London next week. #CHOGM2018 brings together leaders from all member countries of the Commonwealth, as well as young people, business men and women and community leaders. Find out more by following the link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily) στις

Ο Willow ήταν ο τελευταίος απόγονος του πρώτου της σκυλιού, της Susan, την οποία απέκτησε ως δώρο από τους γονείς της για τα 18α γενέθλιά της. Μάλιστα, πριν από μία εβδομάδα εμφανίστηκε σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Παλάτι στο Instagram, ενώ ήταν ένα από τα δύο σκυλάκια που εμφανίστηκαν δίπλα στον Daniel Craig σε βίντεο κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Η Ελισάβετ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα corgis, σε σημείο που κάποτε είχε 13 από αυτά, τα οποία δεν σταματούσαν να περιφέρονται στο Buckingham ακόμα και κατά της επίσημες επισκέψεις Βρετανών και ξένων αξιωματούχων. Ωστόσο, το 2015, η ίδια αποφάσισε να σταματήσει την αναπαραγωγή των σκύλων της, καθώς δεν ήθελε να μείνει κάποιο πίσω όταν αυτή πεθάνει.

Δείτε το βίντεο με τον Willow και τον Daniel Craig: