Η ελληνική σημαία κυματίζει κανονικά στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς. Βίντεο

Μια ανάσα απο τις ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου το samostimes.gr.

Από τις φωτογραφίες και το βίντεο που τράβηξε το samostimes.gr φαίνεται επίσης η ισχυρή παρουσία του Λιμενικού Σώματος με μικρά σκάφη, αλλά και σκάφη ανοιχτής θαλάσσης.

Ο δημοσιογράφος του εν λόγω site ισχυρίζεται πώς η σημαία είχε τοποθετηθεί στο Μεγάλο Ανθρωποφάς, όπου και παραμένει.

Όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία επιμένει ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από τις βραχονησίδες «Ανθρωποφάγοι», οι νέες εικόνες τη διαψεύδουν.

Στο υλικό από τη Δευτέρα 17 Απριλίου, η σημαία παραμένει στη θέση της, ενώ την ίδια στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν αν υπήρξε ή αν υπάρχει τουρκική δραστηριότητα.

Το λιμενικό απαγόρευσε την προσέγγιση στις Βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς που έφτασε μια ανάσα από τη βραχονησίδα, υποστηρίζει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το ελληνικό Λιμενικό ουσιαστικά του απαγόρευσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε. Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

Για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ