Ζόρικα τα πράγματα για τον Αγγελίδη | Ψάχνουν μόσχευμα

Φαίνεται πως είναι ζόρικα τα πράγματα για τον Αγγελίδη αυτή την περίοδο.

Ο Νάσος Γουμενίδης μέσα από δικό του ρεπορτάζ αποκαλύπτει στο Nassos Blog:

Ζόρικα τα πράγματα για τον Αγγελίδη

“Η περιπέτεια του Αγγελίδη δεν τελείωσε. Τώρα ξεκινάει. Ο Κωνσταντίνος έχει μπροστά του έναν Γολγοθά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι της αποκατάστασης της επικοινωνίας, το αιμάτωμα στο κεφάλι, τις επεμβάσεις που ακολουθούν και την προσπάθεια να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του και να αυτοεξυπηρετείται.

Δεν αναφέρομαι στα όποια “κουσούρια” του αφήσει αυτή η ιστορία. Αναφέρομαι στο κομμάτι από το κεφάλι του… που λείπει. Είναι το σημείο που χτύπησε με την “ουρά” του λεωφορείου. Στο δεξί μπροστά ημισφαίριο του εγκεφάλου του. Η οικογένεια του έχει μπει σε μια διαδικασία αναζήτησης μοσχεύματος, μιας και το κεφάλι του παρουσιαστή στο συγκεκριμένο σημείο είναι παραμορφωμένο. Κι αυτό είναι κάτι που η Εβελίνα το έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της. Και πολύ καλά κάνει. Τα βήματα πρέπει να γίνουν σωστά. Προς το παρόν αυτό που προέχει είναι οι λογοθεραπείες και η κίνηση. Να υποχωρήσει το αιμάτωμα και μετά να βρεθεί μόσχευμα…

Οι γιατροί γράφουν: “Έχει παρατηρηθεί ότι σε ανθρώπους που έχασαν μέρος του εγκεφάλου τους, ο υπάρχων εγκέφαλος αναπληρώνει, ανεξαρτήτως ημισφαιρίου, αρκετές δεξιότητες, δηλαδή αν και πέφτουν κάποιες «ασφάλειες» του ηλεκτρολογικού πίνακα-εγκεφάλου, κάποιες άλλες ενεργοποιούνται με αυτόματες παρακαμπτήριους. Με πιο απλά λόγια, όταν κάποιος πάθει εγκεφαλικό, ή χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι θα νεκρωθούν κάποιες περιοχές του εγκεφάλου αλλά θα ζωντανέψουν άλλες που ως τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Και αυτό σημαίνει επειδή ο εγκέφαλος θέλει να ζήσει, άρα βρίσκει νέες περιοχές να ενεργοποιήσει».”

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ