Εξονυχιστικός έλεγχος στο οικογενειακό περιβάλλον των 4 παιδιών για να αποφασιστεί η τύχη τους!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Mπορεί ο τραγικός θάνατος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου, να… επισκίασε την είδηση της εγκατάλειψης των τεσσάρων παιδιών από την Μεσσήνια στην καταγωγή μητέρα τους,  όμως οι προεκτάσεις της, είναι –και όπως φαίνεται, θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια- εδώ…

Η 27χρονη, η οποία έμεινε πρώτη φορά έγκυος, όταν ήταν ακόμη… παιδί(!), έδωσε την εικόνα στους λειτουργούς, πως δεν έχει αναπτυγμένο τον γονικό ρόλο, καθώς αυτό που την οδήγησε στο να παρατήσει τα παιδιά της στα… σκαλιά του Εισαγγελέα, φέρεται πως ήταν το γεγονός ότι πλέον, δεν θέλει τον πατέρα τους! Ο προβληματισμός γύρω από την υπόθεση, κάτι περισσότερο από έντονος, με πολλούς να ισχυρίζονται πως θα έπρεπε να… ελέγχονται με κάποιον τρόπο αυτοί που θα γεννήσουν παιδιά, αφού δεν πρόκειται για μια… απλή απόφαση! Τα παιδιά, για να μεγαλώσουν, για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε ψυχικά κυρίως, συναισθηματικά, αλλά και σωματικά, προφανώς, υγιείς ενήλικες, δεν χρειάζονται μόνο ένα πιάτο φαγητό, που όταν ακόμη και αυτό δεν υπάρχει, το πρόβλημα φυσικά, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις… Χρειάζονται στοργή, αγάπη, ενδιαφέρον, κατανόηση, ασφάλεια και γονείς που δεν… έτυχε απλώς, απολαμβάνοντας ενδεχομένως μια σαρκική πράξη να γίνουν… κοινωνοί το πιο μεγάλου θαύματος! Αυτά όλα, δυστυχώς, με τις πληγές στις ψυχές τους, ενδεχομένως ανεξίτηλες, δεν τα βιώνουν όπως τους πρέπει, τα 4 συγκεκριμένα παιδιά –και πόσα άλλα- τα οποία ξαφνικά, από την Αθήνα και το σπίτι τους, βρέθηκαν στου Κατσαρού Μεσσηνίας και στο Δικαστικό Μέγαρο, έρμαια… της γυναίκας που τους χάρισε τη ζωή και προφανώς, ειδικά η μεγάλη κόρη της οικογένειας, προβληματισμένα! Το μεσαίο παιδί, ζήτησε κάποιες φορές τη μαμά του στο Νοσοκομείο, ενώ το βλέμμα της μικρής, που είναι σε ηλικία, ικανή για να καταλάβει κανείς τι του συμβαίνει, πραγματικός χείμαρρος…

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν σχεδόν 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν η 27χρονη πολύτεκνη μητέρα, η οποία ξεκίνησε από το Κατσαρού, μαζί με τα 4 παιδιά της, κρατώντας το βρέφος της, στην αγκαλιά, πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, αποφασισμένη να τα εγκαταλείψει, καθώς όπως ισχυρίστηκε, δεν μπορεί πια να τα ζήσει. Η αλήθεια, είναι πως η μητέρα δεν δουλεύει και ο πατέρας κάνει μεροκάματα, όμως έστω και με δυσκολία, όπως αμέτρητοι Έλληνες στον καιρό της κρίσης, τα… έβγαζαν πέρα, όλον αυτόν τον καιρό! Η μητέρα, είναι χαμηλού δυναμικού, με το γεγονός ότι δεν έχει μετανιώσει να το επιβεβαιώνει, όμως ο πατέρας, ο οποίος είναι μεγαλύτερός της, αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και έσπευσε με τους οικείους του στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου ακόμη νοσηλεύονται τα τέσσερα αδερφάκια, ζητώντας να πάρει τα παιδιά του και να τα μεγαλώσει αυτός. Αυτό ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί, καθώς  οι αρχές, πραγματοποιούν έρευνες για να αποφανθούν μετά το πέρας τους, για το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά, τα οποία δεν αποκλείεται να φιλοξενηθούν από ιδρύματα.

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ  ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ…  ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Στην Καλαμάτα από την πρώτη στιγμή, έσπευσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία συνοδευόμενη από την διευθύντρια κοινωνικής μέριμνας της έδρας της Περιφέρειας, Αγγελική Πουλοπούλου, επισκέφθηκε χθες το πρωί, το Νοσοκομείο της πόλης, όπου και συζήτησε με τον αναπληρωτή διοικητή Παναγιώτη Μπασάκο και τους γιατρούς, ενώ μίλησε με τα παιδιά. «Το σημαντικό για ’μας, είναι τα παιδιά να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα, έτσι όπως αξίζει σε αυτές τις ψυχές, όπως αξίζει στα παιδιά όλου του κόσμου, αφού μιλάμε για ένα βρέφος και παιδάκια μέχρι 9 – 10 ετών», δήλωσε μιλώντας στη «Φ». Η κα Νικολάκου, επισήμαν πως σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι και η εντολή του περιφερειάρχη. «Γι’ αυτό άλλωστε είμαι σήμερα εδώ, για να εξετάσουμε από κάθε άποψη αυτό το θλιβερό περιστατικό που μπορεί στα μάτια κάποιων να φαντάζει ως απόμακρο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί και στο δικό μας περιβάλλον αύριο και να μεριμνήσουμε άμεσα, δίνοντας τις απαντήσεις που πρέπει, στον Εισαγγελέα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το νόμο», ανέφερε τονίζοντας πως επισκέφθηκε τα παιδιά, μαζί με τη διευθύντρια κοινωνικής μέριμνας της έδρας της Περιφέρειας, Αγγελική Πουλοπούλου και με την κοινωνική λειτουργό που υπηρετεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κα Μαγκουρίλου. «Επισκεφθήκαμε τα παιδάκια και μιλήσαμε με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Νοσοκομείου, τον κ. Μπασάκο αλλά και με τους γιατρούς. Τα παιδιά, φιλοξενούνται με άρτιο τρόπο, όμως πρέπει για το καλό τους, να λήξει άμεσα η διαδικασία», επεσήμανε η κα Νικολάκου, εξηγώντας πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες ασχολούνται με την υπόθεση δεδομένου ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία στο Δήμο Οιχαλίας, ερευνούν τις συνθήκες που υπάρχουν στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον για να καταθέσουν πόρισμα στις Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες και θα λάβουν την απόφαση για το μέλλον των παιδιών. «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο για το ζήτημα, το οποίο ερευνούμε σφαιρικά, αφού ακόμη και μια κουβέντα παραπάνω μπορεί κάνει κακό. Πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους», ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου, υπογραμμίζοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται άμεση συνεργασία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τη Δευτέρα μάλιστα, στην Καλαμάτα, θα φτάσει από την Περιφέρεια, μια ακόμη ψυχολόγος και μια κοινωνική λειτουργός για να ενισχύσουν τον έργο των εδώ υπηρεσιών, με την Περιφερειακή Αρχή να θέτει στην πρώτη γραμμή, τα κοινωνικά ζητήματα. «Έχουμε συνδέσει περισσότερο την Περιφέρεια με τα τεχνικά έργα ή το πολιτικό σκέλος κι έτσι δεν έχει αναδειχθεί η πολύ μεγάλη δουλειά που γίνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες, η οποία είναι σημαντική και γίνεται με αθόρυβο τρόπο και σεμνά, αφού αν χρειαστεί οι λειτουργοί, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ», σημείωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε πως «δεν μπορείς να πεις πως «σχολάω αυτήν τη στιγμή», αν υπάρχει κατεπείγουσα εντολή», δίνοντας, μάλιστα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Η διευθύντρια της Τρίπολης βρέθηκε για 7 ημέρες κάθε μέρα, στο Παίδων στην Αθήνα για ένα κακοποιημένο παιδί στην Περιφέρειά μας. Υπάρχει και αυτή η πλευρά, όταν υπάρχει θέληση και υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε, μιλώντας και για τα Κέντρα Κοινότητας και την Επιτελική Μονάδα που θα υπάρχει και στη Μεσσηνία σε λίγο καιρό, δίνοντας τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει ακόμη περισσότερα όπλα στην φαρέτρα της, για την αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών θεμάτων. «Σε λίγο καιρό στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία, θα λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας και είναι πολύ θετικό που όλοι οι Δήμοι του νομού, έχουν συμφωνήσει σε αυτό και θα υπάρχει και κινητή μονάδα, ενώ και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, δίνουν το δικό τους αγώνα», δήλωσε η κα Νικολάκου, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητες οι συνεργασίες και οι συνέργειες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ