Ότι το junk food δεν είναι σωστή διατροφική επιλογή το ξέραμε καιρό τώρα. Νέα αμερικανική μελέτη ωστόσο, έρχεται να το επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά, εστιάζοντας στις επικίνδυνες φθαλικές ενώσεις στον οργανισμό, από την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού.

Οι φθαλικές ενώσεις είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για να κάνουν πιο εύκαμπτες και ανθεκτικές τις πλαστικές συσκευασίες, καθώς και σε καλλυντικά, σαπούνια, καθαριστικά, κόλλες κ.α.. Γιατί είναι τόσο επικίνδυνες για τον οργανισμό; Προκαλούν ορμονικές διαταραχές και στο παρελθόν έχουν συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με αυξημένο κίνδυνο για άσθμα, καρκίνο του μαστού, διαβήτη τύπου 2 και υπογονιμότητα.

Αν αναρωτιέστε τώρα πώς οι χημικές ουσίες που εντοπίζονται στις πλαστικές συσκευασίες συνδέονται με το junk food, η νέα αυτή μελέτη από το Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος Environment International Journal, δείχνει ότι όσοι είχαν φάει πρόχειρο, έτοιμο φαγητό απ’ έξω την προηγούμενη μέρα, είχαν κατά μέσο όρο περίπου 35% υψηλότερα επίπεδα φθαλικών ενώσεων στο σώμα τους, σε σχέση με όσους είχαν μαγειρέψει και φάει στο σπίτι τους!

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr