Ακούνε στο βυθό ηχητικό σήμα του μοιραίου Mirage – Το 2ο μαχητικό κατέγραψε την πτώση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του MIRAGE-2000-5 , εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό κατά την εκτέλεση του καθηκοντος, του ηρωικού σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία,όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της.

Ανάμεσα στις αποστολές της ΚΟΣΥΘΕ είναι και η ανέλκυση αεροσκαφών από το βυθό.

Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του αεροσκάφους και κατ’ επέκταση του καταγραφέα πτήσης που υπάρχει σε αυτό και στα στοιχεία πτήσης του δευτέρου Mirage 2000-5.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί ηχητικό σήμα από το «μαύρο κουτί» που βρίσκεται σε βάθος 297 μέτρων στο βυθό της θάλασσας, 9 ν.μ. βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεση της επιτροπής διερεύνησης βρίσκεται ήδη ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται μερικές από τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας στο Αιγαίο με τη συντριβή του Mirage και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Το βίντεο προέρχεται από το καταγραφικό του δεύτερου αεροσκάφους που ακολουθούσε τον μοιραίο πιλότο και καταγράφει όλη την πτήση του ζεύγους των Mirage και τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας. Καταγραφέα πτήσης διαθέτουν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη.

Τα παλαιότερης τεχνολογίας Mirage 2000 είχαν δυνατότητα καταγραφής μέχρι 30 λεπτών. Ωστόσο, με την αναβάθμιση σε 2000-5 και την νέα τεχνολογία, καταγράφεται ψηφιακά όλη τη πτήση από την ώρα που το αεροσκάφος τροχοδρομεί μέχρι την επιστροφή του.

Πτώση Mirage 2000: Ακολούθα με – Έχασα τον 1. Υπάρχει βίντεο ντοκουμέντο

Θρήνος στο σπίτι του ήρωα πιλότου – Το τελευταίο τηλεφώνημα στη γυναίκα του

Τι είναι η παραίσθηση vertigo που εικάζεται ότι κόστισε τη ζωή στον Γεώργιο Μπαλταδώρο

Η Βουλή θα υιοθετήσει τα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου. Το Σάββατο η κηδεία του

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ