Το “Μαγκάλι” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παράλληλα με τη παράσταση «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα των εφήβων για τις αρχές Ιουλίου και  την «ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ» που άρχισε να παρουσιάζεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, ετοιμάζει και άλλη μια παράσταση έκπληξη για τους φίλους της κωμωδίας.

Πρόκειται για το θεατρικό του έργο «ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ», του Φιλιατρινού Συγγραφέα-Δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου μετά από πρόταση του ίδιου προς την Πειραματική Σκηνή.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών, διαφορετικών  ηλικιών σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά. Κοινό τους γνώρισμα οτι είναι όλες χήρες. Συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν , ενώ θυμούνται αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.

Στην κουβέντα που γίνεται γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν, το άγχος της περασμένης ηλικίας τους και το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο.

Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας. Τι ρόλο θα παίξει άραγε στη ζωή τους;

Η παράσταση θα ανέβει την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, οδός Υπαπαντής.

Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά:  

Φανή Αλεξανδρίδη, Τέτα Βασιλάκη, Γιώτα Βασιλειάδη,  Αντρέας Βρυώνης, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και Λέττα Πετρουλάκη.

Τη μουσική επιμέλεια έκανε η Τέτα Βασιλάκη και στη σκηνοθεσία έπαιξαν  ρόλο οι προτάσεις όλης της ομάδας.

Ευχαριστίες:

Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη

Κατερίνα Πετρουλάκη

Βενετσάνος Μπαλόπουλος

 Ο Έμφασις 91,8 fm , ο Life fm 88 και το entermessinia.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ