Προβολή της ταινίας “Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη και τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στις 20.00 στο Baba Yaga (Στοά Λόντου) θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κατά την διάρκεια της οποία θα προβληθεί η ταινία “Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ” 

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια συνεργασία του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας στο πλαίσιο των δράσεων για την 2α Απριλίου, Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

 

Υπόθεση της ταινίας : Ο Gilbert Grape (Johnny Depp) ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Αϊόβα και εργάζεται σε τοπικό μπακάλικο. Η μητέρα του μετά τον θάνατο του συζύγου της μη μπορώντας να παρηγορηθεί αλλιώς, εκτός από το να τρώει, είναι πλέον υπέρβαρη και καθηλωμένη στον καναπέ. Ο Gilbert δεν έχει μόνο το πρόβλημα της φροντίδας της μητέρας του αλλά και την επίβλεψη των δύο αδελφών του, καθώς και τη φροντίδα του αυτιστικού αδερφού του Arnie (Leonardo DiCaprio). Όταν ο έρωτας του χτυπάει την πόρτα, αυτά τα προβλήματα μοιάζουν να είναι αξεπέραστα.

Ο Lasse Hallstrom μας προσφέρει μια καθαρά ανθρωποκεντρική ταινία,  προκαλώντας μας συναισθήματα που κυμαίνονται ανάμεσα στην θλίψη και τον θυμό, την συγκίνηση και την αγανάκτηση. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της ταινίας: να μας κάνει να αμφιταλαντευτούμε ανάμεσα σε δύο αλήθειες, σε δύο πραγματικότητες, εκείνη που υπαγορεύει η αίσθηση του καθήκοντος και εκείνη που υπαγορεύει το εσωτερικό συναίσθημα ελευθερίας και παρορμητισμού κάθε νέου, που έχει αφήσει πίσω του την εφηβεία, οδεύοντας σε ένα μέλλον από το οποίο μπορεί να διεκδικήσει τα πάντα.

Με όχημα τις σπουδαίες ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών της, η ταινία καταφέρνει να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά μας, θέτοντας ερωτήματα για τα ηθικά διλήμματα της ζωής και την βαθύτερη ανάγκη για ελευθερία, που δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά μπορεί να βιωθεί μόνο μέσα από τις πράξεις που καθορίζουν το μέλλον μας και το μέλλον όσων μπλέκονται στη ζωή μας.

Η ταινία σημείωσε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, εκπλήσσοντας κοινό και κριτικούς, ιδίως για την εμφάνιση του 16χρονου Leonardo Dι Caprio, που με την ερμηνεία του, κέρδισε υποψηφιότητα β’ ανδρικού ρόλου για τα Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες.

Κυριακή 1 Απριλίου στις 20.00 στο Baba Yaga με ελεύθερη είσοδο για το κοινό 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Δείτε το τρέιλερ του Κέντρου Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ