H υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Καλαμάτα: 15 χρόνια κάθειρξη στον 84χρονο Γιώργο Κούτρο για ασέλγεια σε 12χρονο αγόρι!

Στις φυλακές, οδηγείται τελικά, ύστερα από απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας, ο 84χρονος σήμερα Γιώργος Κούτρος, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι τον Ιούνιο, ύστερα από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα ότι τον είδε να κάνει ασελγείς πράξεις σε ένα μικρό αγόρι, κοντά στην παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Λακωνικής και Αύρας.

paidofilos

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημα, συνέλαβαν τον 83χρονο την ώρα που απομακρυνόταν, κρατώντας από το χέρι, το 12χρονο τότε αγόρι και πως ο ίδιος ο άνδρας ομολόγησε πως ασελγούσε σε βάρος του παιδιού, το οποίο μάλιστα και κατηγόρησε, πως προσπάθησε(!!!) να τον παρενοχλήσει και σεξουαλικά.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο 84χρονος, κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος λόγω της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής του αδυνατούσε να αντισταθεί, καθώς και για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση, το οποίο έχει συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη. Το Δικαστήριο, του επέβαλε ποινή καθείρξεως 12 + 6 = 18 ετών, αλλά δέχτηκε το αίτημα του δικηγόρου του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, με την ποινή βάση της συγχώνευσης να φτάνει τα 15 έτη, ενώ η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Για δικαίωση, έκανε λόγο μιλώντας στη «Φ» δικηγόρος της οικογενείας του αγοριού Χρήστος Σταματόπουλος, ο οποίος εστίασε στην κατάσταση της μητέρας και του παιδιού, που εξακολουθεί να είναι άσχημη, καθώς πρόκειται για ένα νεαρό αγόρι με αρκετά προβλήματα και πλέον, βαθιά και ποικιλότροπα στιγματισμένο.

Η… ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΡΑΜΑ» ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ!

Ο 84χρονος, ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτε, ενώ πολύς λόγος έγινε και για τη νοητική κατάσταση του παιδιού, στην οποία αναφέρθηκαν και οι μάρτυρες. Η μητέρα του παιδιού, η οποία διέρχεται το δικό της… Γολγοθά για πολλούς λόγους, φέρεται οργισμένη και αποφασισμένη, ακόμη και να φύγει από την πόλη, αφού το παιδί έχει ήδη στιγματιστεί και όπως είπε, κάποιοι στη γειτονιά, τη χλευάζουν. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό, πριν λίγο καιρό, φιλοξενούταν σε άλλο μέρος της Μεσσηνίας, όμως αυτό, δυστυχώς, δε μοιάζει να είναι λύση!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Στο πάρκο αυτό, χρόνια τώρα, παίζουν καθημερινά, πολλά παιδιά! Το  συγκεκριμένο αγόρι, εκείνο το απόγευμα του Σαββάτου, όπως συνήθιζε, φέρεται να πήγαινε σε ένα φίλο του να παίξει, όταν ο ηλικιωμένος που γνώριζε και τη μητέρα του, καθώς ήταν γείτονάς τους, ήταν έξω από το σπίτι και τον πήρε μαζί του στην παιδική χαρά –ο ίδιος βέβαια αρχικά, είχε καταθέσει, πως ο μικρός τον βρήκε στο πάρκο, όπου είχε ξαπλώσει πίσω από τους θάμνους για να δροσιστεί- και στη συνέχεια, έγιναν όσα είδε ο αυτόπτης μάρτυρας, που κατέθεσε και στον ανακριτή. Έξω από την παιδική χαρά, λοιπόν, εκείνη την ημέρα, πέρασε ο… σωστός άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή! Ο λόγος, για έναν νεαρό που εργαζόταν ως διανομέας, ο οποίος είδε το παιδί σκυμμένο και όσα συνέβαιναν και κυριολεκτικά, ξεσήκωσε τον κόσμο! Έτσι, ύστερα από τη φασαρία, το… νήμα στο άγριο αυτό «κουβάρι», της χυδαιότητας, αρχίσει να ξετυλίγεται, με μια γυναίκα να ειδοποιεί την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν τον ηλικιωμένο, μαζί με το αγόρι και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, ενώ με διακριτικότητα, οδήγησαν στην Αστυνομία και το αγοράκι, το οποίο επίσης κατέθεσε, με όσα ανέφερε, να συνάδουν με την αρχική κατάθεση του Γιώργου Κούτρου, την πράξη του οποίου αμέσως, καταδίκασε και η ίδια η οικογένειά του.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ