«Γονείς που Διεκδικούν Δημόσια Παράλληλη Στήριξη» | Συνέντευξη της κυρίας Μαρίας Λευτάκη, ιδρυτικού μέλους στον Έμφασις 91.8!

Σήμερα φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Έμφασις 91,8 και στην εκπομπή της Άστρης Μαυρέα και του Παναγιώτη Δραγκιώτη η κυρία Μαρία Λευτάκη ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας: «Γονείς που Διεκδικούν Δημόσια Παράλληλη Στήριξη». 

Η κυρία Λευτάκη μίλησε  για την προσπάθεια της ομάδας τους, να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία του θεσμού της «παράλληλης στήριξης» αλλά και άλλων προγραμμάτων που βοηθούν την ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες- όλων των κατηγοριών, στα σχολεία τυπικής ανάπτυξης. Σχολίασε την ανεπαρκή εφαρμογή των νόμων που αφορούν σε αυτά τα θέματα, τα κενά που υπάρχουν και την αντιμετώπιση τόσο του σχολικού, όσο και του ευρύτερου περίγυρου. Τέλος κάλεσε όλους τους γονείς που τα παιδιά τους είναι στο φάσμα του αυτισμού, να μιλήσουν, να μην ντρέπονται, να αγκαλιάσουν την διαφορετικότητα του παιδιού τους και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

 

Η Ομάδα Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης: «Γονείς που Διεκδικούν Δημόσια Παράλληλη Στήριξη» δημιουργήθηκε στις 21-11-2017, από την Μαρία Λευτάκη, τη Μαίρη Κασαμπαλάκου, και Ευάγγελο Σαραντίδη, γονείς και οι τρεις, παιδιών που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Δημιουργήθηκε με στόχο να ενώσουν τη φωνή τους  οι γονείς, για πρώτη φορά, από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Να μιλήσουν ανοιχτά και δημόσια για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα των παιδιών μας, αλλά και για τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο τυπικό σχολείο, στο οποίο αυτά φοιτούν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο: το δικαίωμά τους δηλαδή, στην μάθηση, στην ποιοτική εκπαίδευση, στη βάση των ίσων ευκαιριών και της ισότιμης μεταχείρισης.

Η ομάδα , αν και νεοσύστατη, αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 1200 μέλη, γονείς, θεραπευτές, αλληλέγγυους, άτομα που σε κάθε γωνιά της Ελλάδος ενημερώνονται, ενημερώνουν και ενώνουν τη φωνή τους για έναν κοινό σκοπό.

Παρόλο που έχει δημιουργηθεί σχετικά πρόσφατα, η ομάδα αυτή έχει ήδη στείλει τρεις επιστολές διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Οικονομικών, κοινοποιημένες σε όλους τους βουλευτές (εκτός Χ.Α.), καθώς και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Στις επιστολές αυτές, αναφέρονται στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ειδικά παιδιά μέσα στο γενικό σχολείο, κυρίως δε στην ανεπαρκή εφαρμογή του θεσμού της παράλληλης στήριξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των οικογενειών τους.

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη της κυρίας Λευτάκη εδώ 

Gepostet von Έμφασις 91,8 – Emfasis 91,8 am Mittwoch, 14. März 2018

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ