Υπέγραψε ο Φάμελλος και αναμένεται το «πράσινο φως» από Ε.Σ. για τα έργα στο λιμάνι Κυπαρισσίας!

Τόπο έπιασαν οι προτάσεις τοπικών φορέων αλλά κυρίως οι ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών επισκευής του λιμανιού της Κυπαρισσίας καθώς υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για να πάρει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο ιστότοπος kyparissianews.com, o αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, που έχει καταγωγή από το Κορακοχώρι της γειτονικής Ηλείας, υπέγραψε την επικαιροποιημένη περιβαλλοντική μελέτη μετά τον χαρακτηρισμό του έργου ως κατεπείγουσας σημασίας, ώστε να πάρει το πράσινο φως, καθώς απομένει μόνο η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αμέσως μετά αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ετσι κι αλλιώς το έργο αποκατάστασης δεν παίρνει άλλη αναβολή καθώς πριν λίγα 24ωρα άνοιξε από την Κυβέρνηση ο φάκελος για το λιμάνι που κατέρρευσε, από την Γραμματεία Λιμενικών Έργων του αρμόδιου υπουργείου και η δεδομένη εξέλιξη δεν περνά απαρατήρητη. Καταλύτη, πάντως, αποτέλεσαν τα συνεχή δημοσιεύματα τόσο στις εφημερίδες «ΦΩΝΗ» και «ΠΑΤΡΙΣ» καθώς και τα ρεπορτάζ από την τηλεόραση Best που μεταδόθηκαν σε όλη την επικράτεια μέσω της Cosmote Tv. Τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής παρακολουθούν στενά της εξελίξεις…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ