Σε πολιτική περιδίνηση! Η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης…

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Μορφή πολιτικής χιονοστιβάδας και ίσως κάτι… παραπάνω, έχουν λάβει τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις γύρω από την απίστευτη υπόθεση υποκλοπής που απασχολεί την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, μετά την καταγγελία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, στις Εισαγγελικές Αρχές. Η κα Αλειφέρη, η οποία φέρεται να είχε υποψιαστεί την παρουσία «κοριού» στο γραφείο της, κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον αρχικά, εμπιστεύτηκε μόνο τον αποπεμφθέντα (όπως εξελίχθηκε) θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, ενημερώνοντάς τον νωρίτερα από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον οποίο ειδοποίησε προχθές το πρωί, λίγο πριν την εισαγγελική έρευνα, που έγινε παρουσία  ισχυρής αστυνομικής δύναμης, όπου και έκανε «φύλλο και φτερό» το γραφείο της και γενικότερα, τον 4ο όροφο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΑ(;) ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ… ΚΟΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ

Η αλήθεια, είναι πως εδώ και καιρό, υπάρχει μια επιβεβαιωμένη «κόντρα» ανάμεσα στα μέλη της Περιφερειακής Αρχής στη Μεσσηνία, με τα «στρατόπεδα», να είναι κάτι περισσότερο από ορατά, αφού σαν άλλος… Όλυμπος και Κίσσαμος, οι δυο πλευρές, προσπαθούσαν με περισσή «μαεστρία», να (από)δείξουν πως δεν… μαλώνουν! Από τη μια ο Πέτρος Τατούλης, με τη Ντίνα Νικολάκου, που είναι διαρκώς στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και από την άλλη, ο Περικλής Μαντάς με την Ελένη Αλειφέρη με «πασπαρτού» τη συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας, Αντωνία Μπούζα! Τα πεδία της αντιπαράθεσης, πολλά! Τα περισσότερα, είχαν κομματική απόχρωση στο φόντο του… γαλάζιου, έντονο άρωμα από τη «δυσοσμία» των απορριμμάτων, ακόμη και λίγη από την αναμονή των μαθητών στους δρόμους των χωριών για την μεταφορά τους στο σχολείο! Ό, τι και αν είχε συμβεί ωστόσο, καθώς η υγιής ενημέρωση, θέλει να… κυνηγά κανείς την ουσία της πολιτικής και όχι τα όποια παραπολιτικά παιχνίδια, τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις, που λίγο – πολύ είναι σε όλους γνωστές, αυτό που συνέβη, ήταν κάτι άλλο! Κάτι πολύ πιο σοβαρό και πολύ πιο μεγάλο!

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  

Το σοβαρότερο ερώτημα που μένει αναπάντητο, έχει να κάνει με την τοποθέτηση του «κοριού», αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το εύρημα, φέρεται να έδινε τη δυνατότητα στον… κατάσκοπο, να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την Ελένη Αλειφέρη και τις συνομιλίες της! Αλήθεια, ποιος και γιατί να έχει όφελος από κάτι τέτοιο; Ποιος θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε συμφέρον να παρακολουθεί την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και όσα συνέβαιναν στο γραφείο της;
Προφανώς, πρόκειται για ένα ζήτημα πρώτης πολιτικής προτεραιότητας, το οποίο πρέπει να αποσαφηνιστεί, αφού δεν αφορά μόνο σε μια αυτοδιοικητική ομάδα ή μια πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά σε έναν ολόκληρο νομό και μια Περιφερειακή Αρχή, η οποία έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά, που πρέπει να κλείσει, για το καλό των πολιτών που την ανέδειξαν, γι’ αυτόν ακριβώς -και μόνο- τον σκοπό!

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗ, Η…ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ!

Ο Πέτρος Τατούλης, δήλωσε αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη, αλλά δεν ήρθε στην Καλαμάτα, κάλεσε όμως εκτάκτως την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία και επέφερε… την αποπομπή Μαντά, αφού ο περιφερειάρχης, του ζήτησε τελικά να παραιτηθεί, όταν τον άκουσε να δηλώνει πως γνώριζε από την κα Αλειφέρη νωρίτερα, γι’ αυτήν της την υποψία, αλλά δεν τον ενημέρωσε! Η Ελένη Αλειφέρη δεν ήταν εκεί, αν και όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, ήταν έγκαιρα ενημερωμένη, γεγονός που δείχνει να είναι πια, και η δική της… πορεία, (μετά την αποπομπή του Μεσσήνιου θεματικού αντιπεριφερειάρχη), ως ένα βαθμό προδιαγεγραμμένη!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ
ΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

«Η δήλωση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κα Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κα Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον περιφερειάρχη ως όφειλε.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε. Μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:

  • την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και
  • Να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και τη συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπής, τη στιγμή που τα ερωτήματα, εξακολουθούν να… πλανώνται μετέωρα!

 

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ… ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ  ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΛΕΙΦΕΡΗ…

Η κα Αλειφέρη, καλείται σε απολογία για παράβαση καθήκοντος στην πραγματικότητα, με τον Πέτρο Τατούλη, να επανατοποθετεί τα… όρια της Περιφερειακής αρχής, υπενθυμίζοντας με τον δικό του τρόπο, πως κανείς δεν μπορεί να τα ξεπερνάει. Οι εξηγήσεις μέχρι στιγμής διίστανται και τα ερωτήματα παραμένουν πολλά! Από την πλευρά του ωστόσο, άμεσα, αντέδρασε ο Περικλής Μαντάς, ο οποίος αφήνει σαφείς αιχμές για την αλήθεια, έναν όρο, τον οποίο σε όλα τα σημεία της ανακοίνωσής του, υπερτονίζει, κάνοντας λόγο για πολιτική στοχοποίησή του, τονίζοντας παράλληλα πως μόνος του παραιτήθηκε!

ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΜΑΝΤΑΣ
ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ  ΠΩΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

«Με έκπληξή μου είδα πως στο δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ως αιτία αποπομπής μου η αληθινή στάση μου, στο πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε στη Μεσσηνία και ταλανίζει ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν περιορίζεται μόνον εκεί… Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως σε αυτή την συνεδρίαση ο περιφερειάρχης επέλεξε πρωτίστως να μου επιρρίψει «ευθύνες» ολοκληρώνοντας την πολιτική στοχοποίησή μου για την προ μηνός δήλωσή μου, καταδίκης της πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου. Γνώμονάς μου στην πολιτική ήταν, είναι και θα είναι μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ. Την ΑΛΗΘΕΙΑ που είπα σήμερα ενώπιον όλων των συναδέλφων μου. Μια ΑΛΗΘΕΙΑ που πηγάζει από την προσωπική μου ηθική και ακεραιότητα, που είναι πάνω από «την πολιτική ηθική» που επικαλούνται ορισμένοι. Με αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ οδηγό, ΕΓΩ υπέβαλλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Συνεχίζω πλέον ως περιφερειακός σύμβουλος να υπηρετώ τους πολίτες της Μεσσηνίας που με εξέλεξαν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Περικλής Μαντάς, με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ Νατάσσα Κυριακοπούλου, η οποία διαδέχθηκε τον Περικλή Μαντά στα… ηνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό, να συγχαίρει από τον τηλεοπτικό αέρα του Best την Ελένη Αλειφέρη για τη γενναία στάση της!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΣΕ  ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Θέση στο θέμα, έλαβε και η μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»  Νίκο Πατσαρίνο, να κάνει λόγο για απαράδεκτο και καταγγελταίο γεγονός! «Ζούμε ένα γεγονός πρωτάκουστο, πρωτόγνωρο, απαράδεκτο και καταγγελταίο στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μας θυμίζει παλιές ανεπιθύμητες εποχές. Αναμένουμε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας και πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθεί σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση. Θα περιμέναμε βέβαια από την πολιτική ηγεσία, και ιδιαίτερα από τον συγκεντρωτικό κ. Τατούλη, που «γνωρίζει» και «ελέγχει» (όπως επανειλημμένα έχει πει) οτιδήποτε γίνεται στην Περιφέρεια, και από τη λαλίστατη κα Νικολάκου, πρώτα να καταγγείλουν το γεγονός και να ζητήσουν να γίνει έρευνα σε βάθος και μετά να ασχοληθούν με επιμέρους θέματα. Όμως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως τους διαφεύγει η ουσία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη δημοκρατία, για τη διαφάνεια, για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλα τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας, και προπάντων στην καθημερινή της λειτουργία σε όλους τους χώρους εργασίας. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, εκ μέρους της «Πελοπόννησος Πρώτα» ο Νίκος Πατσαρίνος.

  • Καταδικαστική ήταν και η θέση του συντονιστή της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Πολυχρονόπουλου σε εκπομπή του Best, τονίζοντας ότι είναι πρωτόγνωρη και καταδικαστέα αυτή η ιστορία.

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ

Ανεξάρτητα, πάντως, από την εξέλιξη και την κατάληξη αυτής καθεαυτής της ιστορίας των παρακολουθήσεων, το βέβαιο είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης έχουν εκτεθεί πολιτικά απέναντι στην κοινή γνώμη, καθώς δεν έχουν δώσει πειστική πολιτική απάντηση, ενώ οργιάζει το παρασκήνιο  για «υπόγειες πολιτικές διαδρομές» σε μια προσπάθεια «ανασυγκρότησης» της πολλαπλά ρηγματωμένης παράταξης Τατούλη στην Περιφέρεια. Η πολιτική περιδίνηση της Περιφερειακής Αρχής πολύ δύσκολα μπορεί, πλέον, να ανακοπεί καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική τροχιά με τον Π. Τατούλη να δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως θα είναι και πάλι υποψήφιος, καταβάλλοντας εργώδη προσπάθεια για μια αξιόπιστη ανασύνθεση της «Νέας Πελοποννήσου» που έχει υποστεί πολιτικά ρήγματα εκ… «δεξιών και αριστερών» της!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ