Ο Νίκας για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Παναγιώτη Φωτέα

Για την επέτειο της εκδημίας του αειμνήστου Παναγιώτη Φωτέα, ο δήμαρχος Καλαμάτας (εκ των στενότερων συνεργατών και φίλων) Παν. Νίκας προέβη στην εξής δήλωση:

«Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια ακριβώς από την εκδημία (21/3/1998) του αειμνήστου πρώτου αιρετού Νομάρχη μας και πνευματικού ανθρώπου Παναγιώτη Φωτέα.

Ο εκλιπών, στη σύντομη ζωή του, έδωσε παραδείγματα ήθους, ανιδιοτέλειας, πνευματικής και εθνικής προσφοράς, όπως και πολιτικής στάσης με διάλογο, ανοχή, αλληλοσεβασμό και μετριοπάθεια και, επιπλέον, ορθής αυτοδιοικητικής πορείας μακριά από «κομματικά συρματοπλέγματα», όπως συχνά έλεγε.
Οξυδερκής, βαθύς γνώστης των εθνικών προβλημάτων και της πολιτικής παθογένειας, στάθηκε πάντοτε πάνω και πέρα από τις μικρότητες της πολιτικής, εντοπίζοντας και υπηρετώντας την ουσία των πραγμάτων και της ζωής.
Η καθαρότητα της ζωής του, η διαρκής προσφορά του, η αγωνία του για τον τόπο μας και την πατρίδα τού προσέφεραν την ανυπόκριτη αγάπη του λαού. Γι’ αυτό, κι αν πέρασαν είκοσι ολόκληρα χρόνια, η θύμησή του είναι ζωντανή και υπάρχουν πάντοτε τα κεράκια των απλών ανθρώπων και αναμμένο το καντήλι στο μνήμα του».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ