Ξεκίνησε η δίκη της Ηριάννας

Παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ακόμη και ανδρών της αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και οπλοκατοχή.

Οι δύο κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το δείγμα Dna που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου που εντοπίστηκε μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει . Από μόνο του δεν αρκεί» ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστήριου λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας από τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των όπλων. Στην κατάθεση του υποστήριξε ότι άνδρες της ασφάλειας είχαν πάει στο σημείο, πριν από την καταγγελία που στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης, και δεν είχαν εντοπίσει τον οπλισμό, ο οποίος σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «ορφανός».

Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η αναφορά του μάρτυρα αστυνομικού ότι τα συγκεκριμένα όπλα ήταν δέκα  ημέρες στην ασφάλεια χωρίς επιτήρηση, ενώ, όπως είπε, δεν του ζητήθηκε ποτέ δείγμα dna, παρά το γεγονός οτι είχε έρθει σε επαφή με αυτά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και  ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται κατηγορούμενη η Ηριάννα για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιάφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων απο τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς των δύο νεαρών κατηγορουμένων καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου , υποςτήριξαν πως τα παιδιά τους είναι αθώα και αναφέρθηκαν στην ανατροπή που έγινε στις ζωές τους λόγω την εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μάιου.

 

news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ