Νέα επένδυση για τον Παπαστράτο ύψους 300 εκατ. ευρώ

Με μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ η Παπαστράτος ανοίγει μια νέα σελίδα στη μακρά ιστορία της επιχείρησης. Σήμερα εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά το χαιρετισμό του, ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, δήλωσε ότι η εταιρεία Παπαστράτος αλλάζει σελίδα και σταματά την παραγωγή τσιγάρων.

Στις 27 Φεβρουαρίου, η Παπαστράτος ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο νέο της εργοστάσιο, στον Ασπρόπυργο.

«Η επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα δεν ήταν μια απλή απόφαση. Υπήρχαν πολλές υποψήφιες χώρες και αρκετές από αυτές ίσως φαίνονταν ελκυστικότερες και πιο φιλικές σε επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Όμως επενδύσαμε στην Παπαστράτος, μια εταιρεία που εδώ και 87 χρόνια πρωτοπορεί στη βιομηχανία της χώρας. Εμπιστευόμαστε την Παπαστράτος και επενδύουμε στους ανθρώπους της» ανέφερε ο κ. Καλατζόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε «πιστεύουμε στην Ελλάδα, στη χώρα που παρά τις πληγές που άνοιξε η κρίση δεν έπαψε να κρύβει μέσα της τεράστια δυναμική. Σ’ αυτόν τον τόπο εκτός από ένδοξο παρελθόν υπάρχει και λαμπρό μέλλον. Αν δεν πιστεύαμε στο μέλλον της Ελλάδας δεν θα πραγματοποιούσαμε αυτή την επένδυση. Σήμερα η Ελλάδα και η Παπαστράτος τοποθετούνται στο κέντρο της εξέλιξης και της καινοτομίας αποκτώντας διεθνώς πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων καπνού».

Ο κ. Καλαντζόπουλος, επίσης, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα δημιουργίας «ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα διευκολύνει τη στροφή των καταναλωτών στα καινοτόμα προϊόντα καπνού και θα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι απλώς σε αντιλήψεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Καζαντζίδης, αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εταιρείας και στη νέα εποχή ανάπτυξης που θα ενισχύσει σημαντικά το κοινωνικό πλεόνασμα που δημιουργεί η Παπαστράτος, παίρνοντας θέση στο μέλλον για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα: «87 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του πιο σύγχρονου για την εποχή εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στην Ελλάδα, η Παπαστράτος πρωτοπορεί και πάλι.

Πιστοί στη δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Παπαστράτος. Με την επένδυση αυτή κάνουμε μία ακόμα κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με νέες θέσεις εργασίας, διασφάλιση χιλιάδων θέσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε οριστικά πίσω μας το τσιγάρο, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται όπως στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες – ειδικά σχεδιασμένες – ράβδους καπνού. Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα.

 

 

news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ