Θρίλερ με την πληροφοριοδότη που παραδόθηκε: Φοβάται για τη ζωή της

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της Μαρίας Εφίμοβα, η οποία παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Συντάγματος.

Η Εφίμοβα αποτελεί μία από τις «πηγές» της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της.

Εναντίον της Εφίμοβα εκκρεμούσαν δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας. Ένα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων και ένα για δημιουργία ψευδών στοιχείων.

Η Ρωσίδα είχε καταφύγει στην Κρήτη όπου ζει ο σύζυγος της και τα 2 της παιδιά. Βρετανικά ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό την αναφέρουν συνεχώς στην αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με την Ρωσία κι έτσι πήρε την απόφαση να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές φοβούμενη για την ζωή της.

Το όνομά της έχει μπλεχτεί, σύμφωνα με τον σύζυγό της, στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο σύζυγος της Εφίμοβα αποκαλύπτει πως φοβήθηκε για τη ζωή της: «Μου έστειλε μήνυμα: «δεν αντέχω άλλο. Θα αυτοκτονήσω» και πήγε και παραδόθηκε». Σύμφωνα με τον ίδιο «πάνε να την εμπλέξουν και με τον πράκτορα που σκότωσαν στην Αγγλία».

«Αισθάνθηκε ασφαλής μόνο όταν μπήκε στον Κορυδαλλό» είπε ο σύζυγος της Εφίμοβα και ανέφερε στο protothema.gr ότι την είχαν απειλήσει πως θα την δηλητηριάσουν: «Πρώτα πήγαν να την εμπλέξουν με τη δολοφονία της Δάφνης. Και βγήκε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας και είπε έχω πληροφορίες από ξένες υπηρεσίες ότι η Μαρία είναι πράκτορας των Ρώσων. Και μετά από αυτό δημιουργήθηκαν προβλήματα και με την πρεσβεία. Μάλιστα ήταν να πάει στον γάμο του γιου της Δάφνης και της είπαν μην πας θα σε δηλητηριάσουν».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ