Επικοινώνησαν με τον πατέρα τους οι ανήλικες που εξαφανίστηκαν στο Δήλεσι

Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό τους και τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, οι δυο ανήλικες αδερφές είχαν την πρώτη τους επικοινωνία με τον πατέρα, τον άνθρωπο που όπως υποστήριξαν στις αρχές ήταν η αιτία να εξαφανιστούν από το σπίτι.

«Αν τα κορίτσια νιώθουν ασφαλή να γυρίσουν νομίζω θα το κάνουν και αυτό θα είναι ένα αίσιο τέλος. Εύχομαι το  καλύτερο αποτέλεσμα για την οικογένεια . Ίσως ήτα μια νεανική τρέλα , να καταπιέζονταν και να το είδαν ως μια άμεση λύση», λέει η ηθοποιός Μαίρη Χαλκιά, θεία του 18χρονου Λεωνίδα που ήταν μαζί με τα κορίτσια όταν αυτά εξαφανίστηκαν.

Όπως είχαν υποστηρίξει στον εισαγγελέα, ο πατέρας τους έπινε και έχανε τον έλεγχο. Τώρα φαίνεται να αλλάζουν γνώμη. .

«Οι έφηβες κάτω από την προστασία τώρα του ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται, απευθύνθηκαν στους γονείς τους και είχαν μια θετική επικοινωνία ιδιαίτερα με τον πατέρα τους. Υπήρχε μια τρυφερότητα στην επικοινωνία και στον τρόπο που απευθυνθήκαν οι γονείς προς τις έφηβες. Το γεγονός ότι εκείνες επικοινώνησαν μαζί τους δείχνει ότι είχαν μια καλή πρόθεση και διάθεση να έχουν σχέσεις πιο ομαλές με τους γονείς τους», λέει η δικηγόρος της οικογένειας των κοριτσιών.

Η επικοινωνία αυτή δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς οι δυο αδερφές μέχρι σήμερα ήταν κατηγορηματικές απέναντι στον πατέρα τους και αρνιόντουσαν κάθε επαφή μαζί του. Στο στόχαστρο των αρχών θα μπει ο 18χρονος Λεωνίδας  που τις βοήθησε να φύγουν από το σπίτι, καθώς τα δυο κορίτσια είναι ανήλικα.

«Αν ανατραπούν όλα αυτά και αποδειχθεί ότι ήταν μια οικογένεια αγγελικά πλασμένη θα έχει τις συνέπειες ο Λεωνίδας αλλά δεν νομίζω να τον προδώσουν και να πουν πράγματα που δεν ευσταθούν. Τώρα μιλάει ο νόμος», λέει η ηθοποιός και θεία του, Μαίρη Χαλκιά.

Κοινωνική λειτουργός έφτασε σήμερα στο σπίτι των δυο ανήλικων κοριτσιών για να συνομιλήσει με τους γονείς.

Η απόφαση για την τύχη των κοριτσιών βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα,  ο οποίος τις επόμενες μέρες θα καλέσει τους δυο γονείς για να δώσουν εξηγήσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ