«Βραβείo Ελληνικής κουζίνας» από το «Αθηνόραμα» για τα εστιατόρια «Taverna» και «Barbouni» της Costa Navarino

Τα εστιατόρια Taverna και Barbouni στο Navarino Dunes της Costa Navarino, ξεχώρισαν στη χθεσινή τελετή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας» ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας, που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Ο νέος γαστρονομικός θεσμός του περιοδικού «Αθηνόραμα» και του ‘Alpha Guide’ επιβράβευσε σε μια λαμπρή τελετή στη Θεσσαλονίκη, την αφρόκρεμα της ελληνικής κουζίνας. Τα βραβεία εκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, παρέλαβε ο κος Andre Scheri, Executive Assistant Manager, Navarino Dunes – Costa Navarino.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

karamolegkos_cn_2Υπό την καθοδήγηση του Chef Χρύσανθου Καραμολέγκου, ενός από τους πλέον δημιουργικούς  και ταλαντούχους σεφ, τα εστιατόρια Taverna και Barbouni παρουσιάζουν μενού που αξιοποιούν τα αγνά προϊόντα της περιοχής, τις πρώτες ύλες από τοπικούς προμηθευτές και φάρμες, και δημιουργούν μία ξεχωριστή εμπειρία σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Η προσέγγιση στα δύο εστιατόρια, ακολουθεί τη φιλοσοφία της Costa Navarino, για την αναβάθμιση και προώθηση της τοπικής και ελληνικής γαστρονομίας, αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα από τους κήπους και ελαιώνες του προορισμού.

To εστιατόριο Barbouni, σε συνεργασία του chef με τον Executive Chef του Navarino Dunes Άγγελο Καλλιντέρη και την ομάδα του, παρουσιάζει υψηλή κουζίνα σε ένα μοναδικό σκηνικό, πάνω στην παραλία The Dunes Beach. Κεντρικός άξονας του μενού είναι το φρέσκο ψάρι ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα μποστάνια και τους βοτανόκηπους της Costa Navarino.

Fusion γεύσεις σε αρμονία με παραδοσιακές συνταγές συνθέτουν μια εμπνευσμένη γευστική εμπειρία, με την υπογραφή του Χρύσανθου Καραμολέγκου και της ομάδας του, στο εστιατόριο Taverna.  Ευφάνταστες παραλλαγές αγαπημένων συνταγών και εποχιακά συστατικά, συνδυάζονται σε ένα μενού που παρουσιάζει μοναδικά ελληνικά πιάτα.

 «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν τη διάκριση, καθώς επιβραβεύει τη συνεργασία και την κοινή φιλοσοφία που μοιραζόμαστε με την Costa Navarino: σεβασμό στην Ελληνική κουζίνα, την παράδοση της περιοχής, τη χρήση προϊόντων υψηλής ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς και φρέσκων πρώτων υλών βάσει της εποχικότητάς τους. Το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας» ενισχύει την προσπάθειά μας να δημιουργούμε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες μας», δήλωσε ο Chef Χρύσανθος Καραμολέγκος.

Ο Executive General Director του Navarino Dunes της Costa Navarino, Αχιλλέας Δωροθέου, ανέφερε σχετικά: «Στην Costa Navarino έχουμε ως βασικό στόχο να παρέχουμε τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών και μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, χρησιμοποιώντας φρέσκα και τοπικά υλικά. Πιστεύουμε ότι ο Chef Χρύσανθος Καραμολέγκος με το πάθος και τη δημιουργικότητά του στην ελληνική κουζίνα, ενισχύει σημαντικά τη συνολική μας προσέγγιση στη γαστρονομία. Χαιρόμαστε που η προσπάθειά μας και η επιτυχημένη συνεργασία μας με τον Chef αναγνωρίζονται.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.costanavarino.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ