Έκτακτο: Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά την παρέμβαση των ΗΠΑ και της Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα, στο ζήτημα φαίνεται ωστόσο ότι υπάρχει έντονη διπλωματική δραστηριότητα. Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά το θέμα ετέθη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε σήμερα τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό.

Η δήλωση Πάιατ από την Ανδραβίδα

Ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 και από εκεί έκανε την παρέμβασή του για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ. Και σημείωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Αμερικανός πρέσβης μάλιστα έχει ήδη tweet-αρει δυο φωτογραφίες από την επίσκεψή του. Στην πρώτη είναι μαζί με την Βρετανίδα πρέσβη και την πρέσβη του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Η Μέρκελ παρενέβη στον Ερντογάν για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ