Χιονίζει στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης και σε πολλές περιοχές των περισσότερων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Πυκνό χιόνι πέφτει στο Φίλυρο, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή, τη Χαλκηδόνα, τη Ν. Μεσήμβρια, στπ Ωραιόκαστρο, στο Λαγκαδά και στην Περιστερά.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, τα σχολεία στο Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Χορτιάτη και Εξοχή θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους καθώς όπως αναφέρει συνεχίζεται σφοδρή χιονόπτωση από τις 02:00. «Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πυλαίας και του Πανοράματος. Πυρετωδώς εργάζονται 20 εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμο ανοικτοί. Οι συγκοινωνίες πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα και ο δρόμος προς το νοσοκομείο Παπανικολάου είναι ανοικτός».

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου από τις 03:00.

Χιονοπτώσεις καταγράφονται στη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα. Νωρίς το πρωί επιχειρούσαν στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας 40 εκχιονιστικά μηχανήματα.

«Στους περισσότερους νομούς χιονίζει, χωρίς μέχρι στιγμής προβλήματα, χιόνι πέφτει και στην εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χθες έγινε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, έχουμε μοιράσει 5.000 τόνους αλάτι στα σημεία αποχιονισμού» ανέφερε στο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ