Συνδικάτο νονών της νύχτας πίσω από τον φόνο του Στεφανάκου

Συμμαχία ανθρώπων της νύχτας, που δημιούργησαν ένα ιδιότυπο «συνδικάτο» για να βγάλουν από τη μέση τον Βασίλη Στεφανάκο, βλέπει η Ασφάλεια Αττικής πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση του πλέον ισχυρού προσώπου στον κόσμο της παρανομίας. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τη διαλεύκανση του πιο ακριβοπληρωμένου συμβολαίου θανάτου στη νύχτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμαχήσουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα για τη δολοφονία του ανθρώπου που θεωρούσαν απειλή για τις σκοτεινές δουλειές τους.

«Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνέπραξε εν είδει «συνδικάτου» μια ομάδα συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία έβαλαν … ρεφενέ τα χρήματα προκειμένου να συγκεντρωθεί το μεγάλο ποσό για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου!», λέει χαρακτηριστικά αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών αλλά και πλήρη εικόνα των ανακατατάξεων στον χώρο της νύχτας.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει στον χώρο της νύχτας κάποιο πρόσωπο που να έχει τη δυνατότητα να οργανώσει μια στρατιωτικού τύπου εκτέλεση, όπως αυτή του άλλοτε βαρυποινίτη. Αντιθέτως, μια συμμαχία προσώπων, με τις δυνατότητες που ο καθένας διαθέτει, είναι δυνατό να δημιουργήσει την υποδομή και να εξασφαλίσει τη χρηματική αμοιβή για την πιο ηχηρή εκτέλεση των τελευταίων 20 ετών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, εκτιμάται ότι μια ομάδα ανέλαβε την παρατήρηση και την παρακολούθηση του Στεφανάκου, με συνεχείς εναλλαγές προσώπων, προκειμένου να μην αντιληφθούν τίποτε ο πρώην βαρυποινίτης και οι άνθρωποι που τον προστάτευαν σε κάθε του βήμα. Άλλη ομάδα ανέλαβε να κλέψει τη μοτοσικλέτα και κυρίως να τη φυλάξει σε χώρο «ασφαλείας», ώσπου να παραδοθεί στους εκτελεστές, και μία τρίτη ομάδα ανέλαβε να σχεδιάσει και -κυρίως- να φέρει εις πέρας την εκτέλεση.

«Στο κάδρο» των ερευνών της Ασφάλειας Αττικής έχουν μπει τέσσερα πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με τον κόσμο της νύχτας- ο ένας, μάλιστα, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, και οι τέσσερις είχαν ανοικτούς λογαριασμούς με τον Βασίλη Στεφανάκο και από τη στιγμή που «ο αρχηγός των αρχηγών» βγήκε από τη φυλακή, δεν αισθάνονταν σίγουροι για τα δικά τους κεφάλια.

Αυτά τα πρόσωπα δεν θα μπορούσαν μόνα τους να βγάλουν από τη μέση το πιο ισχυρό πρόσωπο στην παρανομία της Αθήνας. Αν, όμως, συμμαχούσαν μεταξύ τους, τότε το εγχείρημα της φονικής ενέδρας στον Στεφανάκο θα είχε πάρα πολλές πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία, όπως τελικά έγινε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ