Την περιπέτεια με την υγεία της εξομολογείται η Lena Dunham, αποκαλύπτοντας πως υπεβλήθη σε ολική υστερεκτομή λόγω ενδομητρίωσης.

Η 31χρονη ηθοποιός προχώρησε σε αφαίρεση της μήτρας και του τραχήλου ύστερα από περίπου δύο χρόνια «μάχης» με την ενδομητρίωση, μία πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο απειλώντας την γονιμότητά τους και συμβαίνει όταν το ενδομήτριο, δηλαδή ο ιστός της μήτρας που υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκεται στο εσωτερικό της τοίχωμα, μεγαλώνει και αναπτύσσεται έξω από αυτή.

Σε άρθρο της στο τεύχος Μαρτίου της Vogue, υπό τον τίτλο «Η Οδυνηρή Αλήθεια», η Lena, που έγινε παγκοσμίως γνωστή από την σειρά Girls, μιλά για το πρόβλημα που αντιμετώπισε και, τελικά, την οδήγησε στο χειρουργείο. «Εκτός από την ενδομητριαία νόσο, έχω και αναδρομική αιμορραγία, δηλαδή, το αίμα της περιόδου αντί να φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, γέμιζε το στομάχι μου. Η ωοθήκη μου βρισκόταν στους μύες γύρω από τα ιερά νεύρα στην πλάτη μου. Κι ας μη μιλήσουμε για τη μήτρα. Η μόνη όμορφη λεπτομέρεια είναι πως το συγκεκριμένο όργανο, το οποίο κανονικά έχει σχήμα λαμπτήρα, σε μένα έχει σχήμα καρδιάς», αναφέρει.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα δύναμης, τονίζει πως, αν και δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά, θα διερευνήσει τις επιλογές που έχει ώστε να γίνει μητέρα: «μπορεί μέχρι πρότινος να ένιωθα πως δεν είχα επιλογές, τώρα όμως ξέρω πως έχω. Σύντομα θα ξεκινήσω να εξερευνώ εάν οι ωοθήκες μου, που παραμένουν κάπου μέσα μου σε αυτό το τεράστιο σπήλαιο των οργάνων και του ιστού, έχουν αβγά. Η υιοθεσία είναι μια συναρπαστική διαδικασία που θα συνεχίσω να στηρίζω».